to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 05.07.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ισθμός Κορίνθου: Πρωτοφανές φιάσκο – Έκλεισε τρεις μέρες μετά τα εγκαίνια Μητσοτάκη

Η Διώρυγα του Ισθμού Κορίνθου ανοιγοκλείνει από το πρωί - Την Παρασκευή είχαν γίνει τα πανηγυρικά εγκαίνια του Μητσοτάκη


(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)

Από φιάσκο σε φιάσκο οδηγείται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς μετά το TurkAegean και τη σκευωρία Novartis που έγινε και με τη βούλα της Δικαιοσύνης, σκάνδαλο Novartis, ήρθε και ο Ισθμός της Κορίνθου να καταγραφεί στη λίστα.

Μόλις την Παρασκευή ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και πραγματοποίησε το διάπλου του καναλιού, δηλώνοντας μάλιστα ενθουσιασμένος από την εξέλιξη των εργασιών διάνοιξης. Ωστόσο δεν πέρασαν, παρά λίγες ημέρες από το δοκιμαστικό άνοιγμα της διώρυγας για τρεις μήνες και σήμερα ο Ισθμός έκλεισε και πάλι λόγω πτώσης βράχων.

Η νέα πτώση των πρανών, συνέβη μάλιστα λίγο μετά την ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε υπερήφανα πως η Διώρυγα της Κορίνθου επαναλειτουργεί από σήμερα και για τρεις μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ισθμός παραμένει για πολύ καιρό κλειστός λόγω βράχων που έχουν πέσει στη θάλασσα, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται.

Μια τέτοια συγκέντρωση θέλησαν να πραγματοποιήσουν και την ημέρα των δήθεν εγκαινίων του πρωθυπουργού. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάλεσε σε αντισυγκέντρωση στην περιοχή.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στη σημερινή ημέρα που ξαναέκλεισε ο Ισθμός λόγω κατολίσθησης, ωστόσο όπως σημειώνει και το loutrakiblog.gr, ευτυχώς δεν καταγράφηκε κάποιο ατύχημα με διερχόμενο πλοίο. Τελικά αργά το βράδυ και συγκεκριμένα στις 21.10 άνοιξε το κανάλι του Ισθμού σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα.

Από την πλευρά της η Ανώνυμος Εταιρεία Διωρύγος Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ) με βραδινή της ανακοίνωση επιβεβαίωσε το φιάσκο της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «η Διώρυγα Κορίνθου θα λειτουργεί πλήρως περί ώρας 21:30 εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλη την προγραμματισμένη περίοδο επαναλειτουργίας της». Κατά τα άλλα επιχείρησε να διαψεύσει τις πληροφορίες περί διακοπής της λειτουργίας της Διώρυγας.

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέφτει έξω στις προβλέψεις σχετικά μεα για τα έργα που αφορούν στη θάλασσα.

«Το έργο στο λιμάνι του Μαράθου έχει ξεκινήσει λάθος» έλεγε στον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος των ψαράδων της περιοχής προσθέτοντας ότι σε λίγους μήνες από τότε δεν θα υπάρχει λιμάνι. «Θα το έχει πάρει η θάλασσα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπέμποντας «σιγουριά» προκάλεσε τον ψαρά λέγοντας του ότι εάν «τον Οκτώβριο δεν έχει πάρει το λιμάνι η θάλασσα τότε θα πρέπει να τον κεράσει μια μπύρα». Από τότε και η μπύρα αγνοείται και ο πρωθυπουργός συνεχίζει σε άλλα μέρη τις βαρκάδες του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)