to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:03 | 15.11.2012

Διεθνή

Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα - συνεχής ενημέρωση από ΣχΣ

όπως την καταγράφει το μπλογκ Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα. Τελευταία ενημέρωση: 15/11, 8 το βράδυ



Μετάβαση στη σελίδα των Σχολιαστών χωρίς Σύνορα


Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012, Λωρίδα της Γάζας


19:59 GMT: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα καλεί για εμπάργκο πετρελαίου των ΗΠΑ, για να σταμτήσει η βία στη Γάζα.



19:47 GMT: Ισραηλινές αναφορές των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένα ισραηλινό πολεμικό πλοίο ξεκίνησε  στοχευμένη ρίψη πυραύλων που έπληξε ένα τζιπ της Χαμάς κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγιε. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.


19:46 GMT: Παλαιστινιακές πηγές στη Γάζα ανέφεραν τουλάχιστον δέκα επιθέσεις σε στόχους σε όλη την Λωρίδα της Γάζας. Οι στόχοι ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διαφορετικές θέσεις και οχυρά των δυνάμεων ασφαλείας της Χαμάς, καθώς σε χώρους εκτόξευσης πυραύλων.


19:19 GMT: Μαρτυρίες στο Twitter λένε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη  τεράστια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, και δεκάδες εκρήξεις ακούγονται. Ένας μάρτυρας λέει ότι ο ουρανός της Γάζας είναι “γεμάτος με συνεχείς λάμψεις  εκρήξεων από τα F-16.”

19.35 GMT: Σειρήνες ακούγονται στο Τελ Αβίβ, για πρώτη φορά μετά τον Πόλεμο του Κόλπου, σύμφωνα με το RT


18:59 GMT: Το ισραηλινό κανάλι   10 αναφέρει ότι ο  ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κρύβεται σε ένα υπόγειο καταφύγιο.


18:29 GMT: Ένας εκπρόσωπος του IDF είπε ότι θα κληθούν 30.000 για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση στη Γάζα, Haaretz.


18:23 GMT: Μια πηγή του IDF λέει ότι η επίθεση στη Γάζα   θα ανανεωθεί κατά τις επόμενες ώρες,  ο Ισραηλινός Στρατός έχει εγκρίνει σχέδια για την επόμενη φάση της επιχείρησης, Haaretz.


18:14 GMT: Ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ, λέει ότι η εκτόξευση ρουκετών στο Τελ Αβίβ είναι μια κλιμάκωση που θα “πληρωθεί ακριβά”.



17:54 GMT: 250 περιοχές έχουν γίνει στόχοι στη Γάζα από χθες και 274 ρουκέτες έπληξαν το Ισραήλ τις τελευταίες δύο ημέρες, σύμφωνα με  εκπρόσωπο του IDF. Υπήρξαν επίσης 105 αναχαιτίσεις, Iron Dome.


17:53 GMT: Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου που ήταν στην έδρα του IDF στο Τελ Αβίβ κατά τη στιγμή της επίθεσης των ρουκετών, κατέφυγε  στο προσωπικό του καταφύγιο, λένε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.


17:21 GMT: Αντικρουόμενες αναφορές λένε ότι ένας πύραυλος έπληξε περιοχή κοντά στο Τελ Αβίβ, και προσγειώθηκε στη θάλασσα στα ανοικτά της ακτής της Γιάφα.Ένας εκπρόσωπος του IDFείπε ότι ο πύραυλος “δεν χτύπησε την περιοχή.”


16:20 GMT: Το Twitter ανέστειλε τη λειτουργία  του λογαριασμού του Ισραηλινού Στρατού νωρίτερα την Πέμπτη, αφού δημοσιεύτηκαν ενημερώσεις σχετικά με την σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες το Twitter θεώρεισαι ότι είναι “άμεσες, συγκεκριμένες απειλές βίας εναντίον άλλων.”


16:00 GMT: Ένας εκπρόσωπος της Χαμάς, λέει ότι η Αίγυπτος θα στείλει μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Hesham Kandil στη Γάζα την Παρασκευή.


15:54 GMT: Ένας εκπρόσωπος του IDF είπε στο RT ότι οι δημοσιογράφοι έχουν πλήρη πρόσβαση από το πέρασμα του Ερέζ  στη Γάζα, παρά τους διαφορετικούς ισχυρισμούς των  δημοσιογράφων νωρίτερα την Πέμπτη.


15:28 GMT: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζητά για την επίθεση στη Γάζα  με τον Νετανιάχου, και καλεί και τις δύο πλευρές να αποφύγουν την κλιμάκωση της βίας.


15:26 GMT: Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι μια ρουκέτα έπεσε κοντά στο νότιο προάστιο του Τελ Αβί, Rishon LeZion. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

12:11 GMT: Η Χαμάς αναφέρει ότι δύο ακόμα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα.


11:50 GMT: Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Γουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε ότι η Χαμάς «φέρει την κύρια ευθύνη” για τη σύγκρουση μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ, και θα πρέπει να  σταματήσει τις επιθέσεις στο έδαφος του Ισραήλ. Απηύθυνε έκκληση προς το Ισραήλ να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να “αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός φαύλου κύκλου της βίας.”


11:34 GMT: Οι φυλακές της Γάζας   έχουν εκκενωθεί και οι κρατούμενοι είτε έχουν γυρίσει στα σπίτια τους ή τους συνοδέψαν   σε άλλες περιοχές, όπως αναφέρει ο Tom  Barton του RT.



11:05 GMT: 13 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 4 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με το υπουργείο υγείας της Χαμάς.


10:15 GMT: Η κηδεία του   Αρχηγού του στρατού της Χαμάς  Ahmed Jabari , που δολοφονήθηκε από ισραηλινό χτύπημα. Την παρακολούθησε μεγάλο πλήθος εξαγριωμένου κόσμου.



9:57 GMT: Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Mohamed Kamel Amr κάλεσε τις ΗΠΑ να «παρέμβουν αμέσως” για τον περιορισμό “της ισραηλινής επίθεσης” στη Γάζα, σε τηλεφωνική συνομιλία με την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.


9:49 GMT: Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς  συντόμευσε την περιοδεία του στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης κρίσης με το Ισραήλ.


9:47 GMT: Η Ezzedine αλ-Κασάμ, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει την “Επιχείρηση με πέτρες” ως απάντηση στον ισραηλινό “πυλώνα της Άμυνας”.


9:35 GMT:.Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι  έχει χτυπήσει 156 σημεία στη Λωρίδα της Γάζας, από την έναρξη της βάναυση επίθεσής του χθες 14/11. Ο στρατός ισχυρίζεται ότι οι στόχοι ήταν “θέσεις τρομοκρατών», όμως οι επιθέσεις έχουν μέχρι στιγμής προκαλέσει το θάνατο πάνω από 11 αμάχων και τον τραυματισμό περισσότερων από 100.




Κρατήρας που δημιουργήθηκε από πύραυλο κατά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες της 15 Νοεμβρίου, 2012. (AFP PHOTO / Mahmud Hams)



(Image from twitter user@WalaaGh)


9:12 GMT: Ο ανταποκριτής του BBC Jihad Masharawi θρηνεί κρατώντας στα χέρια του τον 11 μηνών γιο του που κάηκε ζωντανός κατά τη διάρκεια   ισραηλινής επίθεσης πυραύλων.


 8:25 GMT: Ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικών του Μετώπου Εθνικής Άμυνας Avi Dichter λέει ότι η χώρα δεν έχει «καμία πρόθεση να θέσει τέρμα σε αυτό τον πολεμικό γύρο και να πρέπει μετά να υποστεί περισσότερα χτυπήματα», όπως ανέφερε η HAAREΤZ.


8:23 GMT: Η Αίγυπτος άνοιξε το περασμα της Ράφα  στο πλαίσιο της προετοιμασίας για πιθανή εισροή τραυματιών από τη Γάζα. Νοσοκομεία και  ασθενοφόρα είναι σε κατάσταση αναμονής.

8:19 GMT: Εξαγριωμένα πλήθη συγκεντρώνονται στη Γάζα για να συμμετάσχουν στην κηδεία του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς Ahmed Jabari, που δολοφονήθηκε από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ.

8:11 GMT: Δύο γυναίκες και ένας άνδρας σκοτώθηκαν στη νότια της ισραηλινής πόλης Κιριάτ Μαλαχί, όταν πύραυλος έπληξε ένα κτίριο. Ένα παιδί  ενός έτους και ένα άλλο βρέφος τραυματίστηκαν επίσης στο χτύπημα. Επιπλέον, 10 άτομα υπέστησαν κρίσεις πανικού, σύμφωνα με  Ισραηλινή  δημοσίευση του Ynet.


6:19 GMT: Ο στρατός του Ισραήλ έχει επιτρέψει σε δημοσιογράφους να πάνε στη Γάζα, αλλά η αστυνομία δεν αφήνει τα αυτοκίνητα να περάσουν για να φτάσουν εκεί, σύμφωνα με τον   Paul Danahar, επικεφαλής του γραφείου του BBC στη Μέση Ανατολή.


6:16 GMT: Όλα τα σχολεία στο Ισραήλ, σε ένα εύρος 40 χιλιομέτρων από τη Γάζα έχουν κλείσει. Οι άνθρωποι που ζουν σε απόσταση επτά χιλιόμετρα από τα σύνορα της Γάζας δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και οι συγκεντρώσεις πάνω από 100 άτομων  σε ένα χώρο που απαγορεύεται, όπως αναφέρουν τα Yeshiva World News


5:58 GMT: Ο αριθμός των νεκρών από την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας έχει ανεβεί σε 13 νεκρούς και οι τραυματίες είναι περισσότεροι  από 100, PressTV.


5:52 GMT: Περίπου 100 άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το διαμέρισμά του υπουργού   Άμυνας του Ισραήλ,Εχούντ Μπαράκ, στο Τελ Αβίβ, την Τετάρτη το βράδυ μετά την έναρξη της επίθεσης στη Γάζα. Οι ακτιβιστές φώναζαν “τα χρήματα για την ευημερία, όχι τον πόλεμο.”


(Image from screenshot of youtube video user@SocialTV)


5:41 GMT: Το IDF διασκορπίζει φυλλάδια πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιώντας τους κατοίκους να μείνουν μακριά από τη Χαμάς και τους πράκτορες της τρομοκρατίας, διότι αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλειά τους και δηλώνοντας ότι η Χαμάς οδηγεί τηνπεριοχής σε βία.


5:24 GMT: Αναφορές αμάχων θυμάτων   στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές: Ο δημοσιογράφος του BBC Arabic  Ομάρ Τζιχάντ έχασε τον 11 μηνών γιο του, τη νύφη του και έχει έναν αδελφό τραυματισμένο μετά από χτύπημα στη Γάζα.


5:12 GMT: Το Ισραήλ συνέχισε τις επιθέσεις με ρουκέτες στη Γάζα σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την Haaretz.


5:09 GMT: Τρεις Παλαιστίνιοι μαχητές σκοτώθηκαν από την ισραηλινή επίθεση στη νότια Λωρίδα της Γάζας, AFP


5:05 GMT: 25 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τα μεσάνυχτα από τη Γάζα, Haaretz .


4:40 GMT: Παλαιστίνη λέει ότι αν το Ισραήλ δεν σταματήσει την επιθετικότητα, θα κρατήσει επιστρέφουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την εξεύρεση λύσης.


4:15 GMT: H έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ   για τη Γάζα τελειώνει χωρίς να έχει ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση.


3:55 GMT: Η Παλαιστίνη προειδοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι το Ισραήλ κινητοποιείται στο έδαφος την ώρα που γίνεται η έκτακτη συνεδρίαση   και ότι επικρατεί  φόβος και  πανικός στον πληθυσμό της Γάζας.


3:50 GMT: Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Hardeep Singh Puri ζητά  το τέλος της βίας στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.


3:25 GMT: Οι Ιντερνετικοί χάκερς  «Anonymous» ισχυρίζoονται ότι έχουν ρίξει την ιστοσελίδα του κάτω από το ισραηλινού υπουργείου Άμυνας   www.idf.il. Σε ένα μήνυμα που διαδώθηκε μέσω ενός  από τους λογαριασμούς τους στοTwitter,  δημοσιεύτηκε τη διεύθυνση του site μαζί   με το δημοφιλές hashtag που χρησιμοποιούν για παρόμοιες δράσεις, « tango down».


02.30  : Παλαιστίνιοι αναφέρουν πως οι νεκροί έχουν φτάσει τους 15 και οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους  100, από τη στιγμή που ξεκίνησε η επιχείρηση “Αμυντικός Πυλώνας”.


02.00: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσει τις κλιμακούμενες  εντάσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη της Λωρίδας της Γάζας. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 0200 GMT, και θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.


01.55  : Ισραηλινά αεροσκάφη  ρίχνουν φυλλάδια στη Βόρεια Γάζα λέγοντας ότι πρόκειται να ξεκινήσει  χερσαία εισβολή πολύ σύντομα # GazaUnderAttack


01.50 :H Aίγυπτος ανακοινώνει ότι ανοίγει το πέρασμα της Ράφα για τα θύματα των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων


Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012


22:43 GMT: Συναγερμός στο Be’er Sheva καθώς δυο ρουκέτες από τη Γάζα χτύπησαν την πόλη. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.


Με μπαράζ ρουκετών απαντά η παλαιστινιακή αντίσταση στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα


Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Ράφα, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, προς το Ισραήλ, 14/11/2012, (AFP Photo/Said Khatib)


22:26 GMT: Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες Ezzedine al-Qassam, ισχυρίζεται ότι θα βομβαρδίσει “την κατεχόμενη πόλη του Τελ Αβίβ”.


21:37 GMT: Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Avi Dichter: “Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σταματήσουμε αυτόν το  γύρο των μαχών και να υποστούμε  περισσότερα χτυπήματα στον επόμενο”


21:06 GMT: Το ισραηλινό υπουργείο εθνικής  ασφαλείας έδωσε την άδεια στο  IDF να συντάξει έφεδρους και να επεκτείνει την επιχείρηση στη   Γάζα.


20:51 GMT: Ο Αραβικός Σύνδεσμος θα συνεδριάσει το Σάββατο για να συζητήσει την επίθεση στη Γάζα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου.


20:43 GMT: Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αίγυπτο έφυγε για το Τελ Αβίβ μαζί με έναν αριθμό  υπαλλήλων της πρεσβείας, υποστηρίζουν κάποιες αναφορές  μέσων ενημέρωσης. Άλλοι επιμένουν ότι η πρεσβεία λειτουργείθ κανονικά.


19:55 GMT: Το Ισραήλ φέρεται να προετοιμάζεται για μια χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.


19:48 GMT: Σύμφωνα με το Aljazeera, ο ισραηλινός στρατός έχει αναφέρει ότι ένας πύραυλος από τη Γάζα  χτύπησε ένα εμπορικό κέντρο σε   νότια ισραηλινή πόλη.

A Palestinian carries a wounded woman into a hospital after Israeli air strikes in Gaza City November 14, 2012. (Reuters/Saleh Salem)
Ένας Παλαιστίνιος μεταφέρει  γυναίκα τραυματισμένη σε νοσοκομείο μετά από τις ισραηλινές
αεροπορικές επιδρομές στην πόλη της Γάζας 14 του Νοέμβρη, 2012. (Reuters / Saleh Salem)

19:40 GMT: Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ καλεί για τον τερματισμό της βίας στη Γάζα.

19:34 GMT: Ο πρόεδρος της Αιγύπτου δίνει εντολή στον εκπρόσωπο του ΟΗΕ να ζητήσει επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με τα χτυπήματα του Ισραήλ  στη Γάζα,  σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.

­19:27 GMT: Η Αίγυπτος αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ.

19:22 GMT:
Η Haaretz γράφει ότι ο  πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ είπε: “Και οι δύο πλευρές πρέπει να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.  Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τον αποκλεισμό της Γάζας”.

A Palestinian man evacuates a woman following Israeli air strikes in Gaza City November 14, 2012. (Reuters/Ahmed Zakot)
A Palestinian man evacuates a woman following Israeli air strikes in Gaza City November 14, 2012. (Reuters/Ahmed Zakot)
Smoke rises after Israeli air strikes in the northern Gaza Strip November 14, 2012. (Reuters/Darren Whiteside)
Smoke rises after Israeli air strikes in the northern Gaza Strip November 14, 2012. (Reuters/Darren Whiteside)

­19:20 GMT: Οι άνθρωποι στη Γάζα περιγράφουν τα πλοία  που βομβαρδίζουν στην ξηρά,  ακούνε τις βόμβες που πέφτουν, τα F16 να πετούν από πάνω τους όλη την ημέρα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη να βουίζουν πάνω από το κεφάλι τους, σύμφωνα με tweets από το εσωτερικό της Γάζας.

19:15 GMT:
Η Χαμάς ανακοίνωσε  κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γάζα,  εκκενώθηκαν όλα τα κτίρια της ασφάλειας, σύμφωνα με bloggers στη Γάζα.

19:10 GMT: Οι ντόπιοι μέσα στη Γάζα ισχυρίζονται στο twitter ότι τουλάχιστον  3 παιδιά ήδη έχουν σκοτωθεί στις επιθέσεις.

19:06 GMT: Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας εκτόξευσαν πύραυλο Grad προς τη Dimona, την Τετάρτη το βράδυ, όπως ανέφεραι το Κανάλι 2. Δεν αναφέρθηκαν τραυματίες ή ζημιές  από την επίθεση. Δεν ήταν αμέσως σαφές πού χτύπησε ο πύραυλος, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

19:00 GMT: Παλαιστίνιοι στη Γάζα εκτόξευσαν δύο ρουκέτες στην περιοχή του Eshkol στο νότιο Ισραήλ,  το βράδυ της Τετάρτης. Οι ρουκέτες εξερράγησαν σε ανοικτούς χώρους και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές,  σύμφωνα με το AP.

18:58 GMT:
Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ,  Εχούντ Μπαράκ λέει: “Είμαστε στην αρχή της δράσης και όχι στο τέλος, όμως, σε μακροπρόθεσμη βάση, αυτή η στρατιωτική δράση θα αποκαταστήσει την ηρεμία.”, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

18:54 GMT:
Ισραηλινός πρωθυπουργός λέει ότι ο στρατός είναι `διατεθειμένος να επεκτείνει “την επιχείρηση στη Γάζα”, σύμφωνα με το AP.

Palestinian medics carry a wounded baby into the al-shifa hospital in Gaza City following an Israeli air strike on November 14, 2012. (AFP Photo/Mahmud Hams) Παλαιστίνιοι γιατροί μεταφέρουν ένα πληγωμένο παιδί στο αλ-Σίφα νοσοκομείο αλ-Σίφα, στην πόλη της Γάζας,  μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στις 14 Νοεμβρίου 2012. (AFP PHOTO / Mahmud Hams)

­

18:45 GMT: Ο υπουργός Υγείας λέει ότι 10 άτομα σκοτώθηκαν στις  20 αεροπορικές επιδρομές στην Λωρίδα της Γάζας σήμερα, μεταξύ των οποίων 2 μικρά παιδιά, σύμφωνα με το AP.

18:40 GMT: “Στόχος του Ισραήλ είναι να επιτευχθεί μια μακροπρόθεσμη εκεχειρία με αιγυπτιακή μεσολάβηση. Το IDF θα συνεχίσει να συνθλίβει τη Γάζα έως ότου επιτευχθεί μια τέτοια εκεχειρία”, λένε ο Εθελοντές για το Ισραήλ, μια φιλανθρωπική οργάνωση που συνδέει το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

18:35 GMT: Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ έπληξε “περιοχές τρομοκρατών”  στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με  εκπρόσωπο των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής.

18:30 GMT: Οι γιατροί στη Γάζα αναφέρουν περισσότερους από 30 τραυματισμούς στην τελευταία επίθεση στο Ταλ Αλ-Χάουα, περισσότεροι από τους οποίους είναι σε παιδιά και γυναίκες, σύμφωνα με tweets από το εσωτερικό της Γάζας.

18:27 GMT: Το πυραυλικό σύστημα άμυνας σταμάτησε με επιτυχία συνολικά 15 ρουκέτες, την Τετάρτη το βράδυ, ανέφερε το ισραηλινό Κανάλι  2.

18:24 GMT: Έξι ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας εκτοξεύτηκαν προς την Beersheba, την Τετάρτη το βράδυ, όπως ανέφερε το Ραδιόφωνο του Στρατού και το προσωπικό της Jerusalem Post.

Palestinian youths evacuate an elderly man following an Israeli air strike on November 14, 2012 in Gaza City. (AFP Photo/Mohammed Abed) Παλαιστίνιοι νεαροί  μεταφέρουν ηλικιωμένο άνδρα μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στις 14 Νοεμβρίου 2012 στην πόλη της Γάζας. (AFP PHOTO / Mohammed Abed)  

­18:20 GMT: ο Ισραηλινός Στρατός έχει προειδοποιήσει τους ηγέτες της Χαμάς να μην τολμήσουν να εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες.

18:15 GMT: ο Υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ ανακοίνωσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλα τα ισραηλινά εδάφη, που καλύπτουν όλες τις πόλεις του Ισραήλ , μέχρι μια ακτίνα 40 χιλιομέτρων γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.

17:56 GMT: Πεντάγωνο: «Στεκόμαστε δίπλα στους ισραηλινούς συντρόφους μας στο δικαίωμά τους να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια στην τρομοκρατία”, ανέφεραν τα  πρακτορεία.

17:45 GMT: Μεγάλη έκρηξη κοντά στο σπίτι του ηγέτη της Χαμάς, Μαχμούντ Ζαχάρ, σύμφωνα με ανταποκριτή του Al Arabiya.

17:40 GMT:
Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει 2 νέους βομβαρδισμούς στις συνοικίες   Tel el-Hawa και Zetun, της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με bloggers στη Γάζα.

17.00GMT: EKTAKTO: Δολοφονία ηγετικού στελέχους των Ταξιαρχιών Κασάμ στη Γάζα

(διαβάστε επίσης: Ποιος ήταν ο Άχμαντ Αλ Τζααμπάρι (1960-2012))


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)