to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 25.12.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Ισραήλ: Υπόθεση διαφθοράς κλυδωνίζει το ακροδεξιό συγκυβερνών κόμμα «Ισραήλ Μπεϊτένου»

Στη σύλληψη 24 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ενός πρώην υπουργού του υπερεθνικιστικού κόμματος του επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, υπουργού Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, προχώρησε η αστυνομία του Ισραήλ, τρεις μήνες πριν από τις εκλογές.


Η υπόθεση που θεωρείται ως μία από τις «σημαντικότερες» στη μάχη εναντίον της διαφθοράς στην ιστορία της χώρας ενδέχεται να προκαλέσει ένα ισχυρό πλήγμα στο κόμμα του Λίμπερμαν, το «Ισραήλ Μπεϊτένου» (Ισραήλ, το σπίτι μας) που διατηρεί 13 έδρες (εκ των 120) στο απερχόμενο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε από το ραδιόφωνο του στρατού, το 40% των ψηφοφόρων του «Ισραήλ Μπεϊτένου» επιβεβαιώνουν ότι δεν είναι πλέον σίγουροι ότι θα ψηφίσουν το κόμμα \εξαιτίας του σκανδάλου.

Μεταξύ των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται είναι η υφυπουργός Εσωτερικών Φαϊνά Κιρσενμπάουμ, την οποία ανέκρινε η αστυνομία για τουλάχιστον επτά ώρες. Ο πρώην υπουργός Τουρισμού Στας Μεσέζνικοφ, επίσης στέλεχος του «Ισραήλ Μπεϊτένου», θα παραμείνει προφυλακισμένος για μία ακόμη εβδομάδα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του «Ισραήλ Μπεϊτένου», όπως επίσης και πρώην πρόεδροι ομοσπονδιών μπάσκετ και χάντμπολ και πολλοί αξιωματούχοι εποικισμών στη Δυτική Όχθη και τα υψίπεδα του Γκολάν.

Συνολικά 24 άνθρωποι θα παραμείνουν προφυλακισμένοι, ενώ άλλοι τέσσερις ύποπτοι έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό, διευκρίνισε η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, «εκατομμύρια σέκελ» που προέρχονται από τα δημόσια ταμεία μεταφέρθηκαν παράνομα σε συνδέσμους που πρόσκεινται στο «Ισραήλ Μπεϊτένου» με αντάλλαγμα τον διορισμό συγγενών των υπόπτων στο δημόσιο.

Ο Αβίγκντορ Λίμπερμαν αρνήθηκε να απαντήσει στις κατηγορίες και επιβεβαίωσε ότι αναμένει την ολοκλήρωση των ερευνών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)