to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:11 | 08.03.2013

Διεθνή

Ισραήλ: Συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και της αστυνομίας σημειώθηκαν στην Πλατεία των Τεμενών

Συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα ανάμεσα σε περίπου εκατό Παλαιστινίους και την ισραηλινή αστυνομία στην Πλατεία των Τεμενών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.


Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, οι συγκρούσεις ξέσπασαν αμέσως μετά τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης και ανέφεραν πως Ισραηλινός αστυνομικός πέταξε στο έδαφος ένα Κοράνι στις 3 Μαρτίου ενώ απομάκρυνε μία ομάδα Παλαιστινίων έξω από τις εισόδους της Πλατείας.



Περίπου 100 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και βόμβες Μολότοφ εναντίον των ισραηλινών αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο ειδήσεων ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ, προσθέτοντας πως αρκετοί ήσαν οι αστυνομικοί που τραυματίσθηκαν από τις πέτρες.

Ο ίδιος διέψευσε την παρουσιασθείσα εκδοχή για τα συμβάντα της 3ης Μαρτίου κι εξήγησε πως οι αστυνομικοί προσπάθησαν να αποκαταστήσουν την πρόσβαση στην περιοχή, την οποία είχε αποκλείσει Παλαιστίνιοι, οι οποίοι κάθονταν σε ένα παγκάκι που είχαν τοποθετήσει στην είσοδο για να παρεμποδίσουν μία ομάδα Ισραηλινών να επισκεφθούν τον χώρο.

Ένας από τους Παλαιστίνιους κρατούσε ένα Κοράνι κι «όταν ανασηκώθηκε ο πάγκος, το Κοράνι έπεσε στο έδαφος», δήλωσε ο Ρόζενφελντ, προσθέτοντας πως οι αστυνομικοί μάζεψαν αμέσως το ιερό μουσουλμανικό βιβλίο και το έδωσαν στον ιδιοκτήτη του.

Η πλατεία, που οι μουσουλμάνοι αποκαλούν «Χάραμ αλ Σαρίφ» (Ευγενές ιερό) και οι εβραίοι «Όρος του Ναού» (ανακαλώντας τον παλαιό Ναό του Σολομώντος, που καταστράφηκε το 70 μ.Χ. από τους Ρωμαίους) αποτελεί εξίσου ιερό τόπο για τους πιστούς των δύο αυτών θρησκειών.

Σήμερα εξάλλου στην κοινότητα Αμπούντ της Ιορδανίας περίπου χίλιοι άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία του 22χρονου Παλαιστινίου Μοχάμαντ Άσφουρ, ο οποίος υπέκυψε χθες στα τραύματά του, τα οποία υπέστη τον Φεβρουάριο στη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη κατά τη διαδήλωση συμπαράστασης προς τους παλαιστίνιους κρατουμένους που πραγματοποιούσαν απεργία πείνας στις ισραηλινές φυλακές.

Πηγή: News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)