to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:39 | 25.08.2014

Διεθνή

Ισραήλ: Οι αρνητές στράτευσης στέκονται απέναντι στη σφαγή του του Παλαιστινιακού λαού

Καμπάνια με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των Udi Segal και Uriel Ferera


Όπως αναφέρει το Δίκτυο «Σπάρτακος»:

Ενώ η αδίστακτη ακροδεξιά ισραηλινή κυβέρνηση, με την στήριξη του δυτικού ιμπεριαλιστικού κόσμου ΗΠΑ-Ε.Ε. συνεχίζει την σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, αυξάνοντας τον αριθμό των παιδιών και αμάχων που τσακίζονται και δολοφονούνται στο πλαίσιο της νέας τρομοκρατικής επίθεσης που επιδιώκει την καθυπόταξη του πνεύματος και της διάθεσης Αντίστασης και Απελευθέρωσης...

Στο ίδιο το Ισραήλ παρουσιάζεται ένας νέος βαθύς κοινωνικός και πολιτικός διχασμός, καθώς η πλειοψηφία της ισραηλινής κοινωνίας εκφασίζεται, ενώ μια ηρωική μειοψηφία του ειρηνικού και αντιμιλιταριστικού διαλόγου στέκει απέναντι στο πόλεμο και τη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Ενδεικτική η στάση των Αρνητών Στράτευσης που μαζικοποιείται και φυσικά πληρώνει το τίμημα της κρατικής καταστολής και των διώξεων, καθώς η υπερήφανη και ανθρώπινη στάση τους ποινικοποιείται.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ στέκουν αλληλέγγυοι στους συναγωνιστές Ισραηλινούς Αρνητές Στράτευσης και συμμετέχει στην καμπάνια με αίτημα:   

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ Udi Segal  και Uriel Ferera!!!

Να σταματήσουν οι διώξεις προς τους ισραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης:

https://www.facebook.com/refusalIDF/photos/a.463682477095085.1073741828.463677953762204/509852592478073/?type=1 

Την έκτη κατά σειρά παράταση της ποινής του καλείται να εκτίσει ο αντιρρησίας συνείδησης Uriel Ferera, που καταδικάστηκε σε επιπλέον 30 ημέρες φυλάκισης στην στρατιωτική φυλακή no. 6.

Ο Uriel Ferera, 19 ετών από το  Be'er Sheva, παρουσιάστηκε στην στρατιωτική βάση Tel Hashomer, συνοδευόμενος από μια διαμαρτυρία υποστήριξης στην άρνησή του να υπηρετήσει τον ισραηλινό στρατό. Ο Uriel δήλωσε την άρνησή του να υπηρετήσει για λόγους συνείδησης βάσει της αντίθεσής του στην κατοχή προς τον παλαιστινιακό λαό και των διακρίσεων ενάντια στους Παλαιστίνιους μέσα στο κράτος του Ισραήλ. Στις 17/8/2014 ο Uriel καταδικάστηκε σε 30 ημέρες φυλάκισης στην στρατιωτική φυλακή no. 6 κοντά στο Atlit. 

Την δεύτερη κατά σειρά παράταση της ποινής του καλείται να εκτίσει ο αντιρρησίας συνείδησης Udi Segal, που καταδικάστηκε σε επιπλέον 10 ημέρες φυλάκισης στην στρατιωτική φυλακή no. 6.

Ο Udi Segal, επίσης 19 χρονών από το kibutz Yubal, αναφέρθηκε στην στρατιωτική βάση της Χάιφα. Ο Udi δήλωσε την άρνησή του να υπηρετήσει για λόγους συνείδησης βάσει της αντίθεσής του στην κατοχή προς τον παλαιστινιακό λαό και των διακρίσεων ενάντια στους Παλαιστίνιους μέσα στο κράτος του Ισραήλ, καθώς και την τρέχουσα επιδρομή στη Γάζα. Στις 21.8.14 ο Udi καταδικάστηκε σε 10 ημέρες φυλάκισης στην στρατιωτική φυλακή no. 6 κοντά στο Atlit.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)