to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:08 | 25.05.2016

Διεθνή

Ισραήλ: Ο φανατικός Λίμπερμαν στο υπ. Άμυνας, στα χέρια του η διοίκηση της κατεχόμενης Παλαιστίνης

Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Λικούντ με το κόμμα Ισραήλ Μπεϊτένου (Ισραήλ, το σπίτι μας), που αναμένεται να οδηγήσει στην δεξιότερη κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ, ο Λίμπερμαν θα διοριστεί στο υπουργείο Άμυνας, αρμόδιος για τη διοίκηση των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών.


Το κόμμα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, το Λικούντ, κατέληξε σε συμφωνία τη χθεσινή νύχτα με το κόμμα του υπερεθνικιστή Αβίγκντορ Λίμπερμαν για να μετάσχει στην κυβέρνηση, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των δύο κομμάτων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με το κόμμα Ισραήλ Μπεϊτένου (Ισραήλ, το σπίτι μας), που αναμένεται να οδηγήσει στην δεξιότερη κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ, ο Λίμπερμαν θα διοριστεί στο υπουργείο Άμυνας, αρμόδιος για τη διοίκηση των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών.

Η συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί αργότερα σήμερα θα επιτρέψει στον Νετανιάχου να διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία 66 εδρών σε σύνολο 120, και όχι μόνο 61. Μετά την αναπάντεχη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές τον Μαρτίου του 2015, ο Νετανιάχου προσπαθούσε να διευρύνει την πλειοψηφία, η οποία εξαρτιόταν από μια ψήφο και τον άφηνε στο έλεος των ιδιοτροπιών του καθένα από τους συμμάχους του.

Οι προσπάθειές του να διευρύνει την πλειοψηφία εντάθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Οι ελιγμοί που επιχειρήθηκαν με τον ηγέτη της εργατικής αντιπολίτευσης Ισαάκ Χέρτζογκ κατέρρευσαν την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ημέρα, ο Νετανιάχου άρχισε τις διαπραγματεύσεις με τον πρώην υπουργό του των Εξωτερικών, τον Λίμπερμαν, ο οποίος είχε ματαιώσει όλα του τα σχέδια του το 2015, αρνούμενος να μετάσχει στην κυβέρνηση.

Με την ανακοίνωση της ένταξης του Λίμπερμαν στην κυβέρνηση, οι σχολιαστές έθεσαν αμέσως το θέμα μιας πιο σκληρής κυβερνητικής δράσης, κατά πρώτον στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)