to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:24 | 08.02.2020

Διεθνή

Το Ισραήλ κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο σε βάρος των Παλαιστινίων

Το Ισραήλ κλιμάκωσε τον εμπορικό πόλεμο σε βάρος των Παλαιστινίων, εμποδίζοντας τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων τους μέσω της Ιορδανίας


Το Ισραήλ κλιμάκωσε τον εμπορικό πόλεμο σε βάρος των Παλαιστινίων, εμποδίζοντας τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων τους μέσω της Ιορδανίας, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή άνοιξαν ένα νέο μέτωπο στην μακρόχρονη διαμάχη τους, μέσω μιας εμπορικής διαφωνίας που άρχισε τον Οκτώβριο και κλιμακώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Την ίδια στιγμή ένας Παλαιστίνιος διαδηλωτής σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Σε τέσσερις ανήλθε συνολικά ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας των επεισοδίων που προκλήθηκαν μεταξύ παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε (28 Ιανουαρίου) το σχέδιό του για μια διευθέτηση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, το οποίο απέρριψαν οι Παλαιστίνιοι.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας της Παλαιστίνης, το τελευταίο θύμα είναι ο 19χρονος Μπαντρ Νάφλα που πέθανε μετά τον τραυματισμό του στο λαιμό από σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια ταραχών (την Παρασκευή) κοντά στην πόλη Τουλκάρεμ, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Την περασμένη Πέμπτη, δύο Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις κατά τη διάρκεια ταραχών στην Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, και ένας Άραβας πολίτης του Ισραήλ σκοτώθηκε επίσης αφότου άνοιξε πυρ προς το μέρος που ήταν η αστυνομία στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Πληροφορίες: Reuters

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)