to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:48 | 23.05.2013

Οικονομία

Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως στην εξαγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Το Ισραήλ, το οποίο χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να προστατεύει το έδαφός του, είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως στην εξαγωγή αυτού του είδους των αεροσκαφών, με μεγάλη απόσταση από τις ΗΠΑ και θα διατηρήσει αυτήν την θέση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Frost and Sullivan. [Σημ. Left.gr: οι ακριβείς διατυπώσεις είναι του ΑΠΕ]


Από το 2005 ως το 2007, οι ισραηλινές εταιρείες εξήγαγαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και υπηρεσίες που συνδέονται με αυτού του είδους τα αεροπλάνα, κυρίως στρατιωτικά προϊόντα, συνολικής αξίας περίπου 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συντάκτης αυτής της μελέτης, ο Μάικ Μπλέιντς, από τις ΗΠΑ.

Συγκριτικά, την ίδια περίοδο οι εξαγωγές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών έφτασαν τα 2,9 με 3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Μπλέιντς.

Ο ειδικός πρόσθεσε εξάλλου ότι στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται οι εξαγωγές μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών που επιχειρούν σε μεγάλα ύψη Global Hawk, τα οποία προορίζονται για το ΝΑΤΟ, τον λογαριασμό για τα οποία —ύψους 1,2 δισεκατομμυρίου δολαρίων— θα τον πληρώσουν κατά ένα μεγάλο μέρος του οι ΗΠΑ.

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε την Κυριακή ότι η Γαλλία θα συζητήσει με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ την απόκτηση κατασκοπευτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που επιχειρούν σε μέσο ύψος (MALE), τα οποία χρειάζεται στις επιχειρήσεις της στο Μαλί.

"Οι κατασκευαστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Ισραήλ αναπτύσσουν ορμητικά το εμπόριο των αεροσκαφών αυτών σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι εταιρείες αυτές αντλούν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους από την εξαγωγή, αυτή η τάση θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί", προβλέπει η μελέτη.

Οι αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες επωφελούνται από μια μεγάλη εγχώρια αγορά, έχουν στραφεί λιγότερο στις εξαγωγές, στις οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω μιας πολύ περίπλοκης διαδικασίας έγκρισης, υπογράμμισε ο Μπλέιντς.

Πηγή: ΑΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)