to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το Ισραήλ δε δίνει πληροφορίες για τους κρατούμενους από τη Γάζα

Το παλαιστινιακό Υπουργείο Υποθέσεων των Κρατουμένων δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν έχει λάβει πληροφόρηση για τους Παλαιστίνιους από τη Γάζα, που κρατούνται μετά την ισραηλινή επίθεση.


Παλαιστίνιοι κρατούμενόι στη Γάζα, 24 Ιουλίου 2014

«Ο στρατός κατοχής, κατά τη διάρκεια της τωρινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, συνέλαβε δεκάδες Παλαιστίνιους και τους μετέφερε σε άγνωστες τοποθεσίες», δήλωσε ο Υπουργός Υποθέσεων των Κρατουμένων, Σαούκι Αλ Αγιάσα.

Ο Αλ Αγιάσα είπε πως το Υπουργείο δεν έχει λάβει κρίσιμη πληροφόρηση για τους αριθμούς ταυτότητας των κρατουμένων, τις τοποθεσίες και τις συνθήκες.

Το γεγονός πως το Ισραήλ παρακρατά την πληροφόρηση είναι ανησυχητικό, είπε ο Αλ Αγιάσα, προσθέτοντας πως «υπάρχουν αυξανόμενοι φόβοι ότι κάποιοι από τους κρατούμενους έχουν εκτελεστεί».

Κάλεσε τις διεθνείς οργανώσεις, ιδιαίτερα τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, να παρέμβουν για να λάβουν την πληροφόρηση για λογαριασμό του Υπουργείου.

Ο Αλ Αγιάσα ζήτησε από τις οικογένειες στη Γάζα που υποπτεύονται ότι οι συγγενείς τους κρατούνται, να έρθουν σε επαφή με το Υπουργείο των Κρατουμένων.

Το Υπουργείο, σε δήλωσή του την Κυριακή, ανέφερε πως πάνω από 200 Παλαιστίνιοι είχαν κρατηθεί στη Γάζα όσο παρέμεναν οι ισραηλινές δυνάμεις, αλλά πως κάποιοι από αυτούς έχουν απελευθερωθεί.

Εκπρόσωπος της Ισραηλινής Υπηρεσίας Φυλακών είπε στο Μαάν ότι δεν έχει πληροφόρηση για τον αριθμό των κρατουμένων που βρίσκονται στο Ισραήλ, μετά τη σύλληψή τους στη Γάζα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Πηγή: Maan

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)