to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:55 | 07.01.2013

Διεθνή

Ισραήλ: Απέτυχε η δημιουργία «κεντρώου» συνασπισμού πριν τις εκλογές της 22/1

Οι επικεφαλής των τριών «κεντρώων» κομμάτων στο Ισραήλ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στη δημιουργία ενός ενωμένου μετώπου απέναντι στον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου που θεωρείται, σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις, φαβορί για τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Ιανουαρίου.




"Δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε και λυπάμαι γι'αυτό", δήλωσε η Τζίπι Λίβνι, η οποία τον Νοέμβριο, μετά την αποχώρησή της από το Καντίμα, ίδρυσε ένα νέο κεντρώο κόμμα, το ΧαΤνουάχ (HaTnuah--το Κίνημα στα εβραϊκά).

"Σκοπός της συνάντησης ήταν να βρεθεί ένας τρόπος να αντικατασταθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου. Πρότεινα να διεξαγάγουμε μια κοινή προεκλογική εκστρατεία ως τις εκλογές", διευκρίνισε η ισραηλινή πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Λίβνι, την ηγέτιδα του Εργατικού Κόμματος Σέλι Γιασίμοβιτς και τον επικεφαλής του κεντρώου κόμματος Γες Ατίντ Γιαΐρ Λαπίντ πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ χθες, Κυριακή.

Μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο, η κ. Γιασίμοβιτς άφησε να εννοηθεί πως ένας από τους λόγους της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων ήταν η διφορούμενη στάση της Λίβνι και του Λαπίντ σε μια ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε κυβέρνηση ενότητας υπό τον Νετανιάχου.

"Για να καταλάβει ο κόσμος ότι εκπροσωπούμε μια σοβαρή εναλλακτική λύση πρέπει να δεσμευτούμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση υπό τον Νετανιάχου", τόνισε η ίδια.

"Δεν είναι απαραίτητο σε κάθε συνάντηση να υπάρχει συμφωνία. Θα συνεχίσουμε για συναντιόμαστε", υπογράμμισε από την πλευρά του ο Λαπίντ.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε σχετικά:

27/11/12: Επιστρέφει στην πολιτική ζωή του Ισραήλ η Τζίπνι Λίβνι με νέο κόμμα

tags: Ισραήλ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)