to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:29 | 23.01.2020

Διεθνή

Ισπανία: Βοήθεια στις τουριστικές περιοχές που έπληξε η καταιγίδα Γκλόρια υποσχέθηκε ο Σάντσεθ

Οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών παλεύουν με τα συντρίμμια που άφησε η Γκλόρια έπειτα από ημέρες κακοκαιρίας, μεταξύ αυτών γέφυρες που κατέρρευσαν, σιδηροδρομικές γραμμές που καταστράφηκαν και παραλίες που σάρωσαν τα κύματα.


Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε την έκτακτη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της καταιγίδας Γκλόρια, αφού περιηγήθηκε πάνω από τις πληγείσες περιοχές στην ανατολική Ισπανία, όπου οι σφοδρές βροχοπτώσεις, οι θυελλώδεις άνεμοι και τα τεράστια κύματα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους.

Οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών παλεύουν με τα συντρίμμια που άφησε η Γκλόρια έπειτα από ημέρες κακοκαιρίας, μεταξύ αυτών γέφυρες που κατέρρευσαν, σιδηροδρομικές γραμμές που καταστράφηκαν και παραλίες που σάρωσαν τα κύματα.

Πέντε άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Νομίζω ότι αυτό που είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι, να εργαζόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο και να συνεργαζόμαστε, όπως ήδη κάνουμε», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Σάντσεθ.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας γνωστοποίησε ότι η καταιγίδα άρχισε να υποχωρεί, ωστόσο περισσότεροι από 100 δρόμοι παραμένουν κλειστοί και δεκάδες χιλιάδες μαθητές δεν πηγαίνουν σχολείο.

Ο Σάντσεθ σημείωσε ότι η καταιγίδα έπληξε την περιοχή που ετοιμαζόταν για την τουριστική σεζόν. Πρόσθεσε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συγκληθεί εκτάκτως αύριο Παρασκευή σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η κανονικότητα, να διασφαλιστεί η ασφάλεια και να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι αγνοούνται στην Καταλονία και το αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων. Μεταξύ αυτών, βρίσκονται ένας 25χρονος Βρετανός, που χάθηκε στην Ίμπιζα και ένας 27χρονος Ισπανός, που έκανε κανό στη Μαγιόρκα.

Όπως υπογράμμισε ο Ισπανός πρωθυπουργός, αν και κάθε μετεωρολογικό φαινόμενο δεν μπορεί να αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή, είναι προφανής ο αντίκτυπός της.

«Οι δημόσιες διοικήσεις πρέπει να σκεφτούν πώς θα αλλάξουν ταχύτητες και θα εστιάσουν τους οικονομικούς πόρους και τις πολιτικές… σε ένα νέο στοιχείο, αυτό της κλιματικής αλλαγής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)