to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ισπανία: «Σοσιαλιστικός» παροξυσμός κατά των Podemos

Προσωπική επίθεση στον Ιγκλέσιας από τον «πραξικοπηματία» Φερνάντεθ


Η «πασοκοποίηση» του Σοσιαλιστικού Κόμματος προχωρά με ταχείς ρυθμούς εάν κρίνει κανείς από το υβρεολόγιο εναντίον του Πάμπλο Ιγκλέσιας από τον Χαβιέ Φερνάντεθ, που ανοίγει το δρόμο για μια νέα δεξιά κυβέρνηση με τον Ραχόι ξανά στην πρωθυπουργία.

O βασιλιάς Φελίπε θα πραγματοποιήσει στις 24 και 25 Οκτωβρίου διερευνητικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για να δει αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό δεξιάς κυβέρνησης με την αποχή του Σοσιαλιστικού Κόμματος πριν από τις 31 Οκτωβρίου, οπότε θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν νέες εκλογές έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δεξιά πρόεδρο της βουλής Παστόρ ο Ραχόι θα μπορούσε να παρουσιάσει το πρόγραμμά του στις 26 Οκτωβρίου, στις 27 να πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία και στις 29 η δεύτερη ψηφοφορία δεδομένου ότι χρειάζεται την αποχή μόνο 11 σοσιαλιστών βουλευτών για να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φερνάντεθ θα διαπραγματευτεί με τον βασιλιά Φελίπε και τον Ραχόι την αποχή του κόμματός του, το οποίο αντιμετωπίζει μια πραγματική εξέγερση μεγάλου μέρους της βάσης του εναντίον της στήριξης μιας δεξιάς κυβέρνησης.

Σχεδόν 70.000 από τα 180.000 μέλη του κόμματος (ο πραγματικός αριθμός των μελών του κόμματος είναι σήμερα αρκετά μικρότερος) έχουν υπογράψει το αίτημα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την αποχή ή μη στη Δεξιά δημιουργώντας τεράστια προβλήματα νομιμοποίησης του «πραξικοπήματος» εναντίον του Σάντσεθ.

Στελέχη κοντά στον πρώην γενικό γραμματέα του κόμματος υπογράμμισαν ότι ανατράπηκε γιατί είχε ξεκινήσει συζητήσεις με το δεξιό κόμμα της Καταλωνίας, την πρώην CiU, και βολιδοσκοπούσε το αριστερό κόμμα της Καταλωνίας ERC και ενωτικά ψηφοδέλτια της Αριστεράς για να διασφαλίσει τη στήριξή τους σε μια προοδευτική και δημοκρατική κυβέρνηση.

«Ψάχνει να βρει σκουπίδια» από τους Σοσιαλιστές, «ψεύδεται», είναι «υποκριτής» και «ολοκληρωτιστής Φαρισαίος», τόνισε ο «διαχειριστής» του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φερνάντεθ αναφερόμενος στον Ιγκλέσιας, γιατί ο ηγέτης του Unidos Podemos δεν θα παρευρεθεί σήμερα στη στρατιωτική παρέλαση της εθνικής εορτής για την ανακάλυψη της Αμερικής, ενώ, περνώντας από το προσωπικό υβρεολόγιο στο πολιτικό, χαρακτήρισε το Podemos κόμμα λαϊκιστών, του οποίου ορισμένα στελέχη του «να έχουν μετατραπεί σε Σαβοναρόλες της τσέπης, που βγαίνουν κάθε πρωί με τη σακούλα των σκουπιδιών στο χέρι ψάχνοντας τη ζωή του κάθε σοσιαλιστή για να τη βάλουν σε έναν σκουπιδότοπο». «Ο ευγενής Ιγκλέσιας είναι ο Καϊάφας της ισπανικής πολιτικής» συμπλήρωσε ο σοσιαλιστής Φερνάντεθ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)