to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:02 | 12.01.2021

Διεθνή

Ισπανία: Ως το Σαββατοκύριακο θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι ένοικοι των οίκων ευγηρίας

Η Ισπανία σκοπεύει να έχει εμβολιάσει με την πρώτη δόση του εμβολίου εναντίον του κορωνοϊού όλους τους ενοίκους των οίκων ευγηρίας έως το τέλος της εβδομάδας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια, έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


Αφότου ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού στα τέλη Δεκεμβρίου και με τον αριθμό των νέων μολύνσεων να έχει πάρει την ανιούσα, η Ισπανία επικεντρώνει τις προσπάθειές της στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων στους οίκους ευγηρίας που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην COVID-19.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος μολύνσεων από τον Μάρτιο έως τον Μάιο ο ιός έσπειρε τον όλεθρο στον πληθυσμό των οίκων ευγηρίας σκοτώνοντας περίπου 20.000 ανθρώπους, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα El Pais και το δίκτυο RTVE. Ο συνολικός επίσημος απολογισμός των θανάτων από τον ιό είναι 52.275.

Από τις 18 Ιανουαρίου, οι υγειονομικές αρχές θα αρχίσουν να χορηγούν τη δεύτερη δόση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech στους πρώτους εμβολιασθέντες με την πρώτη δόση.

"Πιστεύουμε πως αυτή την εβδομάδα η Ισπανία θα φθάσει μια σταθερή ταχύτητα στο σχέδιο εμβολιασμού", είπε ο Ίγια.

"Αυτό το Σαββατοκύριακο συνεχίσαμε τον εμβολιασμό σε πολλά μέρη παρά την Καταιγίδα Φιλομένα", πρόσθεσε, αναφερόμενος στην καταιγίδα που κάλυψε ένα μεγάλο μέρος της χώρας με χιόνι και διέκοψε μεταφορικές συνδέσεις με την πρωτεύουσα.

Η Ισπανία παρέλαβε 35.700 δόσεις του πρόσφατα εγκριθέντος εμβολίου της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρίας Moderna σήμερα το πρωί, και αναμένει να παραλάβει 600.000 δόσεις έως την τρίτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, είπε ο Ίγια.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, περίπου 406.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα, περίπου το 55% των συνολικών αποθεμάτων.

Η εκστρατεία εμβολιασμού είναι ακόμη πιο σημαντική έπειτα από μια εκτόξευση του αριθμού των μολύνσεων από τον κορονοϊό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με τον συνολικό αριθμό τους να φθάνει τα 2.111.782.

AΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)