to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:46 | 24.12.2013

Διεθνή

Ισπανία: Χωρίς τέλος ο ακροδεξιός κατήφορος της κυβέρνησης (βίντεο)

Ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων, περιορισμός του δικαιώματος στην άμβλωση και άγρια καταστολή συνθέτουν το σκηνικό Μεσαίωνα που στήνει η κυβέρνηση Ραχόι


Χωρίς τέλος μοιάζει το... ακροδεξιό παραλήρημα στο οποίο επιδίδεται η ισπανική κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες. Λίγο για να συγκρατήσει στις τάξεις της τους υπερ-συντηρητικούς ψηφοφόρους (που και αυτοί πλήττονται από τις δραστικές περικοπές και την αύξηση φόρων), λίγο επειδή… βρήκε την ευκαιρία να προωθήσει την ιδεολογική της ατζέντα πάνω σε έναν μουδιασμένο λαό, ο Μαριάνο Ραχόι – κυριολεκτικά – «κεντάει».

Μετά τις κατραπακιές που έριξε στο κράτος πρόνοιας με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, το Λαϊκό Κόμμα κάνει πλέον επίδειξη ισχύος προωθώντας τα πιο… προκλητικά δεξιά νομοσχέδια των τελευταίων δεκαετιών.

Πρώτα ήρθε η «μεταρρύθμιση» της παιδείας με ξεκάθαρο «ιδεολογικό στίγμα» και στόχο την ιδιωτικοποίηση, καθώς και την «πολιτιστική ομοιομορφία». Ύστερα έσκασε το παραμύθι της… αποκατάστασης της ασφάλειας. Σε έναν λαό που δεν έχει επαναστατήσει ακόμη, παρά το 30% ανεργίας και την κατακόρυφη πτώση του βιοτικού του επιπέδου, η κυβέρνηση απάντησε με ένα ξεδιάντροπο «ευχαριστώ πολύ, τώρα θα δείτε τι σας περιμένει». Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, οι ποινές και τα πρόστιμα για όσους συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις ή… βρίζουν αστυνομικούς θα δίνουν και θα παίρνουν. Θα απαγορεύονται οι διαδηλώσεις (χωρίς άδεια) έξω από τη Βουλή, ενώ όποιος διοργανώνει κινητοποιήσεις έξω από τα δικαστικά μέγαρα θα τιμωρείται με πρόστιμο από 30.001 ευρώ έως και 600.000 ευρώ! 

Αύριο πρόκειται να φέρουν στη Βουλή το άκρως αμφιλεγόμενο «μεταρρυθμιστικό» νομοσχέδιο για τις αμβλώσεις. Όλο το τελευταίο διάστημα τα όσα λέγονται και ακούγονται για το περιεχόμενό του είναι τουλάχιστον… απελπιστικά. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, η κυβέρνηση πρόκειται να περιορίσει δραματικά το δικαίωμα στην έκτρωση των γυναικών (οι οποίες σήμερα μπορούν να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης τις πρώτες 14 εβδομάδες χωρίς να δώσουν κάποια συγκεκριμένη δικαιολογία), ενώ το υπουργείο Υγείας έχει αμφισβητήσει καθαρά την «επιστημονική ορθότητα» της άμβλωσης ακόμη και σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως το έμβρυο έχει σύνδρομο Ντάουν…

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει την απρόκλητη αστυνομική βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτριών που διαμαρτύρονταν κατά του νόμου για της αμβλώσεις:

Πηγές: topontiki.gr, rt.com

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)