to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:35 | 29.12.2013

πηγή: ertopen.com

Διεθνή

Ισπανία: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα ειδών ρουχισμού «μαϊμού»

Μεγάλο δίκτυο παραγωγής και διανομής ειδών ρουχισμού «μαϊμού» εξάρθρωσε η ισπανική αστυνομία σε συνεργασία με τις πορτογαλικές αρχές, συλλαμβάνοντας 99 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ιμάμηδες.



 
 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, η εμπορία ενδυμάτων «μαϊμού» απέφερε στα μέλη του δικτύου έσοδα 5,5 εκατομμυρίων ευρώ επιτρέποντάς τους να πουλήσουν 235 τόνους ρούχων και παπουτσιών που έφεραν πλαστές ετικέτες στη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών.

Το δίκτυο παρήγε τα ρούχα σε παράνομα εργοστάσια στη βόρεια Πορτογαλία και στη συνέχεια τα έστελνε με φορτηγά μέσω των συνόρων προς το Σίνσο ντε Λίμια (βορειοδυτική Ισπανία), μια πόλη 100.000 κατοίκων, όπου είχε και την έδρα του.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο ιμάμης του τεμένους της Σίνσο ντε Λίμια, που, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν ένας από τους επικεφαλής του κυκλώματας. Το τέμενος φέρεται να λάμβανε περίπου 100.000 ευρώ από δωρεές του δικτύου.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθηκε και ο ιμάμης του τεμένους της γειτονικής πόλης Ουρένσε, καθώς το όνομά του εμφανίζεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούσε το δίκτυο. Η αστυνομία τον θεωρεί ύποπτο ότι συμμετείχε στο ξέπλυμα των εσόδων του δικτύου.

Η ισπανική αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν ένα εκατομμύριο πλαστά εμπορεύματα καθώς και πιστωτικές κάρτες, οικόσημα και λογισμικό που περιείχε το λογότυπο περίπου 200 κατατεθειμένων εμπορικών σημάτων.

Παράλληλα έκλεισε παράνομα εργοστάσια όπου κατασκευάζονταν τα πλαστά εμπορεύματα στη βόρεια Πορτογαλία.

Οι αρχές των δύο χωρών συνέλαβαν 65 πρόσωπα στην Ισπανία και 34 στην Πορτογαλία. Οι συλληφθέντες είναι 37 Σενεγαλέζοι, 34 Πορτογάλοι, 19 Μαροκινοί και εννέα Ισπανοί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)