to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:25 | 31.05.2012

πηγή: https://left.gr/91

Διεθνή

Ισπανία: Επ' αόριστον συνεχίζουν την απεργία τους οι ανθρακωρύχοι

Χιλιάδες Ισπανοί ανθρακωρύχοι απεργούν, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των δημοσίων επιδοτήσεων - Διαδηλώνουν σήμερα στη Μαδρίτη


Επ' αόριστον ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι Ισπανοί ανθρακωρύχοι, που απεργούν εναντίον της μείωσης των δημοσίων επιδοτήσεων στον τομέα, που αποφάσισε η δεξιά κυβέρνηση της χώρας. Σήμερα οι ανθρακωρύχοι έχουν προγραμματίσει διαδήλωση στη Μαδρίτη. Χιλιάδες ανθρακωρύχοι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στη σημερινή διαδήλωση κατά των μέτρων, που, σύμφωνα με τις εργατικές ενώσεις, επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από 25.000 θέσεις εργασίας και απειλεί το σύνολο του τομέα.

Σύμφωνα με το συνδικάτο UGT, 10.000 ανθρακωρύχοι, που θα μεταφερθούν με λεωφορεία από τα τέσσερα άκρα της χώρας, αναμένονται αύριο στη Μαδρίτη για να διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο Βιομηχανίας. Χθες, το συνδικάτο Εργατικές Επιτροπές (Comisiones Obreras, CCOO) ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως εξαιτίας της «αποτυχίας» των διαβουλεύσεων με την κυβέρνηση «η απεργία παρατείνεται επ’ αόριστον». Περίπου 8.000 ανθρακωρύχοι εξακολουθούν να εργάζονται στα περίπου 40 ανθρακωρυχεία που παραμένουν ανοικτά στη χώρα.

Από την περασμένη εβδομάδα, οι εργάτες στα ανθρακωρυχεία της χώρας πραγματοποίησαν τριήμερη απεργία και σήμερα οργάνωσαν κινητοποιήσεις στη βόρειο Ισπανία, αποκλείοντας σημαντικές οδικές αρτηρίες. Στο Καμπομάνες, κοντά στο Οβιέδο, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν για να διαλύσουν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα. Σύμφωνα με τις CCOO, ο επιδοτούμενος από το κράτος άνθρακας της Ισπανίας, που κοστίζει ακριβότερα από τον εισαγόμενο, αντιπροσωπεύει το 6% της παραγωγής ενέργειας στη χώρα.


Πηγή: η Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)