to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:05 | 23.04.2021

Διεθνή

Ισπανία: Aπειλητικές επιστολές με σφαίρες στον Ιγκλέσιας και στον υπ. Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Φερνάνδο Γκράντες-Μαρλάσκα, και ο ηγέτης του Unidas Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, έλαβαν απειλητικές επιστολές για τη ζωή τους που περιείχαν σφαίρες, όπως είπε ο ίδιος ο Ιγκλέσιας.


“Η σύζυγός σου, οι γονείς σου και εσύ καταδικάζεστε στην εσχάτη των ποινών, τελειώνει ο χρόνος σας”, έγραφε η ανώνυμη επιστολή, σύμφωνα με μια φωτογραφία της την οποία ανήρτησε ο πρώην υπουργός Ιγκλέσιας στο Twitter.

Ο ίδιος μάλιστα ανήρτησε και μια φωτογραφία με τέσσερις σφαίρες μαζί με τον φάκελο της επιστολής.

Ο υπουργός Εσωτερικών και ο επικεφαλής της Γκουάρντια Σιβίλ (της ισπανικής χωροφυλακής) έλαβαν παρόμοιες επιστολές, όπως είπε ο Ιγκλέσιας. Ο Γκράντες-Μαρλάσκα δεν έκανε κάποιο επίσημο σχόλιο.

Ο Ιγκλέσιας έχει αναδειχτεί σε έναν από τους βασικούς πολιτικούς ηγέτες της χώρας μετά την δημιουργία του κόμματος Podemos το 2014 και στη συνέχεια την μετονομασία του σε Unidas Podemos, που έχει γίνει η βασική οργάνωση της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Το κόμμα συμμάχησε με το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα τον Ιανουάριο του 2020 για τον σχηματισμό της πρώτης κυβέρνησης συμμαχίας στη χώρα μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στα χρόνια του 1970.

Ο Ιγκλέσιας ήταν υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων μέχρι τον Μάρτιο που παραιτήθηκε για να θέσει υποψηφιότητα για τις τοπικές εκλογές στη Μαδρίτη που θα διεξαχθούν στις 4 Μαϊου.

Πολιτικοί από την κυβερνητική συμμαχία, περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσες, και από τα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον Ιγκλέσιας και τον Μαρσλάσκα.

Το ακροδεξιό ωστόσο Vox και τα αυτονομιστικά κόμματα από τις διάφορες περιοχές της χώρας δεν αντέδρασαν.

Δ. Παπαδημούλης: Η ακροδεξιά τρομοκρατία αποτελεί ευθεία απειλή για την δημοκρατία

«Πλήρης η δημοκρατική υποστήριξη και η αλληλεγγύη μου στον φίλο μου @PabloIglesias, ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις & τις απειλές για τη ζωή του.

Η ακροδεξιά τρομοκρατία αποτελεί ευθεία απειλή για την δημοκρατία. Πρέπει να παλέψουμε για να μην επικρατήσει η ρητορική του μίσους».

Πηγή: indicator.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)