to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ισπανία: Άνοδος σοσιαλιστών και Αριστεράς - Υπογράφηκε η αύξηση κατώτατου μισθού

Ο Σάντσεθ υπέγραψε σήμερα την άνοδο του κατώτατου μισθού στα 950 από τα 900 ευρώ, ενώ η πρώτη δημοσκόπηση μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης δείχνει άνοδο των σοσιαλιστών και του Unidas Podemos - Η Καθολική Εκκλησία αντιδρά στην φορολόγηση των εμπορικών ακινήτων της


Τη στιγμή που ο Πέδρο Σάντσεθ υπέγραψε την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 από τα 900 ευρώ, μπροστά στους εργοδότες, τα συνδικάτα, αλλά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Πάμπλο Ιγκλέσιας και την κομμουνίστρια υπουργό Εργασίας Γιολάντα Ντίας η πρώτη «μετακυβερνητική» δημοσκόπηση του έγκυρου Κέντρου Κοινωνιολογικών Ερευνών CIS δείχνει ότι οι σοσιαλιστές και το Unidas Podemos κερδίζουν διαρκώς και περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα εκτινάχθηκε πάνω από το 30%, ενώ το Unidas Podemos αποτελεί πλέον την τρίτη δύναμη στην πρόθεση ψήφου έχοντας ξεπεράσει τους φασίστες του Vox. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα κυμαίνεται στο 30,4%, από το 28% των τελευταίων εκλογών, και το Unidas Podemos στο 13,8%, από το 12,8% των εκλογών, ξεπερνώντας το Vox που βρίσκεται στο 13,4% από το 15,2% των εκλογών.

Το Λαϊκό Κόμμα υποχωρεί στο 19,9% από το 20,8% των εκλογών, ενώ οι Πολίτες υποχωρούν στο 6,5% από το 6,7% των εκλογών. 

Τα κόμματα που στηρίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό φθάνουν στο 44,2%, τα τρία κόμματα της δεξιάς και ακροδεξιάς μόλις στο 39,8%, ενώ σύμφωνα με το CIS εκλογικά κέρδη φαίνεται να έχουν όλα σχεδόν τα κόμματα που διευκόλυναν το σχηματισμό της κυβέρνησης Σάντσεθ με την αποχή τους στην κρίσιμη ψηφοφορία την ψήφο εμπιστοσύνης.

Καθολική Εκκλησία:  Θα πληρώσουμε φόρους ακινήτων μόνο εάν πληρώσουν ΜΚΟ και κόμματα

Η σύγκρουση της κυβέρνησης με την ισπανική Καθολική Εκκλησία φαίνεται να εντείνεται μετά τις δηλώσεις των επισκόπων ότι «θα πληρώσουμε φόρους ακινήτων μόνο εάν πληρώσουν οι ΜΚΟ και τα κόμματα».

Η κυβέρνηση του Σάντσεθ προωθεί νόμο για την αλλαγή της φορολογίας της εκκλησιαστικής περιουσίας, εκτιμώντας ότι η Καθολική Εκκλησία θα πρέπει να πληρώνει φόρο για τα ακίνητά που έχει και δεν χρησιμοποιούνται για θρησκευτικές εκδηλώσεις. Η Σύνοδος των Επισκόπων επιτέθηκε επίσης και εναντίον του σχεδίου νόμου για την ευθανασία υποστηρίζοντας ότι «το «κοινωνικό αίτημα» [ για την ευθανασία] χρησιμοποιείται μόνο ως ηθικό άλλοθι για μια υποτιθέμενη δημοκρατική νομοθεσία εναντίον της ζωής».

Ο εκπρόσωπος της Συνόδου των Επισκόπων Λουίς Αρχουέγιο υπογράμμισε μάλιστα ότι η Καθολική Εκκλησία «δεν θέλει προνόμια, όπως δεν θέλει διακρίσεις εις βάρος της». Η κυβέρνηση Σάντσεθ απλώς απαιτεί, όπως και η ευρωπαϊκή νομοθεσία, από την Καθολική Εκκλησία να πληρώνει φόρους για ακίνητα που δεν χρησιμοποιεί για θρησκευτικές εκδηλώσεις, αλλά τα εκμεταλλεύεται εμπορικά, όπως σταθμούς στάθμευσης αυτοκινήτων, ενοικιάσεις κτιρίων και διαμερισμάτων, γραφείων, κ.ά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)