to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:13 | 03.12.2018

Κοινωνία

«Ισότητα της Διαφοράς - έμφυλα στερεότυπα στις σπουδές και την εργασία»: Σήμερα η εκδήλωση του BLOCO στο Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Σήμερα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, 12:30 Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.


Το κάλεσμα του BLOCO αναφέρει:

Παρά τους ατέρνομους και ακατάπαυστους συλλογικούς αγώνες που έχουν σημειωθεί στην ιστορία με σκοπό την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών και αξιοπρέπειας στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον και παρά των οποίων κεκτημένων, πολλά είναι αυτά που εξακολουθούν να προβληματίζουν τις κοινωνικές ομάδες, ιδίως τις ομάδες χειραφέτησης, και χρίζουν άμεσης επίλυσης . Οι προβληματισμοί αυτοί πηγάζουν από την έξαρση διαφόρων φαινομένων που φαίνεται να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες διαφορετικά από τους άντρες στο εργασιακό τους χώρο. Φυσικά τέτοιου είδους αντιμετωπίσεις δεν συνάδουν με τον κόσμο του 21ου αιώνα, και οι αντιλήψεις αυτές είναι μάλλον αναχρονιστικές και στερεοτυπικές. Υπό αυτές λοιπόν τις συνθήκες το Πανεπιστήμιο καλείται πέρα από τον τεχνοκρατικό του χαρακτήρα να αναπτύξει στις φοιτήτριες και τους φοιτητές και το αίσθημα της ισότητας των φύλων μέσα από το περιεχόμενο των σπουδών. Στο έργο αυτό και συγκεκριμένα εντός του Πα.Μακ μπορεί να συμβάλει σημαντικά και η επικείμενη νεοσυσταθείσα Επιτροπή Φύλων , η οποία θα ασχολείται με θέματα ισότητας των φύλων και με την αντιμετώπιση τυχόν ανάρμοστων συμπεριφορών απέναντι στις φοιτήτριες. Εμείς ως BLOCO θεωρούμε ότι κάθε φοιτήτρια και κάθε φοιτητής πρέπει να συμμετέχει ενεργά σε κάθε συλλογική διεκδίκηση και θα μάχεται φαινόμενα φασισμού, σεξισμού και ομοφοβίας.

Στο πλαίσιο αυτό προσπαθούμε να ξεκινήσουμε την κουβέντα για την ισότητα των φύλων αλλά και την καταπολέμηση φαινομένων σεξισμού διοργανώνοντας την εκδήλωση:

«Ισότητα της Διαφοράς - έμφυλα στερεότυπα στις σπουδές και την εργασία»

Ομιλήτριες:

Σάσα Λαδά - Ομότιμη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ
Φωτεινή Τσιμπιρίδου - Καθηγήτρια Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Πα.Μακ
Αθηνά Κοτζαμπάση - Καθηγήτρια Νομικής Α.Π.Θ 

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, 12:30 Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)