to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:16 | 02.03.2015

πηγή: in.gr

Διεθνή

Το Ισλαμικό Κράτος κηρύσσει τον πόλεμο στο Twitter

Απειλές κατά της ζωής τόσο τού συνιδρυτή του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ όσο και των υπαλλήλων εκτοξεύει το Ισλαμικό Κράτος, αφότου η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης διέγραψε περί τους 20.000 λογαριασμούς που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την οργάνωση των τζιχαντιστών.



«Σας είπαμε από την αρχή ότι δεν είναι δικός σας πόλεμος, αλλά δεν το καταλάβατε και συνεχίσατε διαγράφετε τους λογαριασμούς μας στο Twitter. Πάντα όμως επιστρέφουμε… Ο εικονικός σας πόλεμος στο Internet θα σας σύρει σε πραγματικούς πολέμους στη Γη», αναφέρεται σε μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους στα Αραβικά, το οποίο αναρτήθηκε την Κυριακή στην ιστοσελίδα JustPaste.it, στην οποία ανεβάζει συχνά η τρομοκρατική οργάνωση τα μηνύματά της. 

Οι απειλές του Ισλαμικού Κράτους, τις οποίες δημοσίευσε αρχικά το Buzzfeed, συνοδεύονται από μία φωτογραφία του Ντόρσεϊ, στο στόχαστρο ενός πυροβόλου όπλου. «Πώς θα προστατεύσεις τους ανήμπορους υπαλλήλους σου, Τζακ, όταν ο λαιμός τους θα γίνει στόχος των στρατιωτών του χαλιφάτου και υποστηρικτές θα διασκορπιστούν ανάμεσά σας;», αναφέρεται κάτω από τη φωτογραφία. 

Στο ίδιο μήνυμα, το Ισλαμικό Κράτος καλεί «κάθε τζιχαντιστή» σε όλο τον κόσμο να βάλει στο στόχαστρο το Twitter. Για να γίνει ακόμη πιο δραματική η εικόνα, στο μήνυμα περιγράφεται μία σκηνή όπου τζιχαντιστής κόβει τον λαιμό υπαλλήλου του Twitter. 

Το Twitter απαγορεύει τη δημοσίευση μηνυμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται άμεσες ή έμμεσες απειλές, βία ή άλλες παράνομες δραστηριότητες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, εντοπίστηκαν και διεγράφησαν χιλιάδες λογαριασμοί που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Μάρω Βακαλοπούλου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)