to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:03 | 11.12.2017

Διεθνή

Το Ισλαμικό Κράτος εκδιώχθηκε από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας

Δυνάμεις των Σύρων ανταρτών συνεργάζονται με τον στρατό του Ιράκ για την ασφάλεια των μεθοριακών περιοχών


Το Ισλαμικό Κράτος εκδιώχθηκε από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, δύο ημέρες μετά την επιδρομή του στην περιοχή και τις συγκρούσεις με αντίπαλες τζιχαντιστικές οργανώσεις, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Περισσότερα από τρία χρόνια αφού εκδιώχθηκε από την επαρχία της βορειοδυτικής Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία, το ΙΚ επανεμφανίστηκε θέτοντας υπό τον έλεγχό του ένα χωριό.

Η Ιντλίμπ είναι η μοναδική επαρχία που είναι εντελώς έξω από τον έλεγχο του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Σε αυτή κυριαρχεί η Τάχριρ αλ Σαμ, μια συμμαχία ισλαμιστών ανταρτών και τζιχαντιστών στην οποία ηγετική θέση έχει το πρώην παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία.

«Έπειτα από βίαιες συγκρούσεις, η Τάχριρ αλ Σαμ εκδίωξε ξανά το ΙΚ από την Ιντλίμπ», διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Οι τζιχαντιστές δεν έχουν πλέον παρουσία παρά μόνο σε μερικούς θύλακες στην ανατολική, κεντρική και νότια Συρία.

Στο μεταξύ οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες στηρίζονται από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ότι έχουν δημιουργήσει ένα κοινό επιχειρησιακό κέντρο με τον ιρακινό στρατό προκειμένου να προστατεύσουν τη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών μετά την εκδίωξη του ΙΚ.

Διοικητές των SDF, ένας συνασπισμό αραβικών και κουρδικών πολιτοφυλακών, συναντήθηκαν με αξιωματικούς του ιρακινού στρατού χθες. «Συζήτησαν την προστασία των συρο-ιρακινών συνόρων, στην περιοχή που γειτονεύει με την επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ και τρόπους για την εξόντωση των μισθοφόρων του Νταές εκεί», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)