to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 03.06.2019

πηγή: T-Zine.gr

Διεθνή

Ισχυρή κριτική για υποκρισία: Για πρώτη φορά ο Τραμπ αναγνωρίζει τον μήνα του Pride

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο πρώτος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος που αναγνωρίζει τις εκδηλώσεις του Pride Month (Μήνα Υπερηφάνειας) για την LGBTI κοινότητα την Παρασκευή, αν και η διοίκησή του προσπαθεί να ανατρέψει και να επιτεθεί σε πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα της κοινότητας.


«Καθώς γιορτάζουμε τον μήνα του LGBTI Pride και αναγνωρίζουμε την εξαιρετική συμμετοχή των LGBTI ανθρώπων στο μεγάλο μας Έθνος, ας είμαστε επίσης αλληλέγγυοι με τους πολλούς LGBTI ανθρώπους που ζουν σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο οι οποίοι τιμωρούνται, φυλακίζονται ή εκτελούνται εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού τους», δήλωσε και πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του ξεκίνησε μια παγκόσμια εκστρατεία για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας και καλεί όλα τα έθνη να ενωθούν μαζί τους σε αυτή την προσπάθεια.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Τραμπ στέλνει μήνυμα αναγνώρισης του Pride κατά τη διάρκεια της θητείας του. Και μπορεί αυτό να θεωρείται ένα θετικό βήμα, αλλά οι ακτιβιστές δεν αναγνωρίζουν καμία ειλικρίνεια στα λόγια του Τραμπ καθώς υποδέχτηκαν τη δήλωσή του με σκεπτικισμό και κριτική.

Δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο το πώς η κυβέρνησή του ακόμη και τώρα κατηγορείται πως με μια σειρά ενεργειών υπονομεύει δικαιώματα των LGBTI, αλλά ούτε και η ρητορική του ή η σιωπή του τόσα χρόνια.

Υπενθυμίζουν πώς ο Ντόναλντ Τραμπ με εκστρατεία του προώθησε την πολιτική απαγόρευσης τρανς ατόμων από τον στρατό, αλλά και το πώς επιδιώκει να περιορίσει την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη ενώ τονίζουν την ατζέντα του η οποία στρέφεται κατά των LGBTI.

Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια προσπάθεια να εμφανιστεί ως υποστηρικτής της κοινότητας LGBTQI καθώς ξεκινά την εκστρατεία επανεκλογής του 2020, υποστηρίζουν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ανακοινώσει την επίσημη έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας για μια δεύτερη προεδρική θητεία, στις 18 Ιουνίου από το Ορλάντο στη Φλόριντα, την κρίσιμη Πολιτεία που κέρδισε στις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Θα ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για μια δεύτερη προεδρική θητεία μαζί με την Πρώτη Κυρία Μελάνια και τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς στις 18 Ιουνίου στο Ορλάντο της Φλόριντα», δήλωσε με tweet ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)