to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:38 | 05.04.2020

Κοινωνία

Ισχυρές βροχές στα κεντρικά σήμερα και βοριάδες έως δέκα μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο

Το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει την Ελλάδα από το Σάββατο συνεχίζεται και σήμερα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.


 Μεγάλα ύψη βροχής έχουν ήδη σημειωθεί σε Σποράδες, 'Αγιο Όρος και Εύβοια, τα οποία, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από τα μεσάνυχτα έως τις 09:30 το πρωί της Κυριακής έχουν ξεπεράσει τα 90 χιλιοστά. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έχουν καταγραφεί στη Σιμωνόπετρα (106 χιλιοστά), στην Κύμη (97) και στη Σκιάθο (92). Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με τις ριπές των ανέμων να ξεπερνούν τα 90 χιλιόμετρα την ώρα. Οι μεγαλύτερες ριπές έχουν καταγραφεί από το Αστεροσκοπείο στη Σαμοθράκη (97 χλμ/ώρα) και στον Έμπωνα Ρόδου (84 χλμ/ώρα).

    Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, σήμερα προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά στην Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και τη Βόρεια Εύβοια και στη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά ορεινά. Όμως μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια τμήματα.

   Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, μάλιστα μετά το μεσημέρι θα φτάσουν σε ένταση και τα δέκα μποφόρ. Ενίσχυση των βορείων ανέμων προβλέπεται, επίσης, στον Νότιο Ευβοϊκό και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο, καθώς επίσης στα παράκτια τμήματά τους, μετά το απόγευμα, με τη έντασή τους να φτάνει τα οκτώ μποφόρ.

    Οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν έως και την Τρίτη, αλλά με μικρότερη ένταση και με περιορισμό των φαινομένων στα κεντρικά και νότια τμήματα, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν επίσης έως την Τρίτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)