to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:30 | 07.11.2014

Κοινωνία

ΙΣΑ: Το «Αμαλία Φλέμινγκ» δεν πρόκειται να κλείσει

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αντιτάχθηκε σθεναρά στο ενδεχόμενο αφαίμαξης του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της 1η ΥΠΕ σε σύσκεψη της 29ης Οκτωβρίου όπου αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά του Χειρουργικού Τομέα και του Νεφρολογικού Τμήματος του Φλέμινγκ στο Σισμανόγλειο.



Οι κινητοποιήσεις του Ι.Σ.Α, των εργαζομένων του Νοσοκομείου και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης ευαισθητοποίησαν την κοινή γνώμη. Μάλιστα κατατέθηκε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τα σχέδια του Υπουργείου για το μέλλον του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» αλλά και το γενικότερο σχεδιασμό της νοσοκομειακής περίθαλψης στη Βορειοανατολική Αττική από την ανεξάρτητη βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου.

Η βουλευτής αναφέρθηκε στην έντονη αντίθεση που εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αλλά και άλλοι φορείς στο ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας του «Αμαλία Φλέμινγκ», επικαλούμενοι τις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών Υγείας στους κατοίκους της Βορειοανατολικής Αττικής δεδομένου ότι το Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα στελέχωσης και δεν εφημερεύει σε 24ωρη βάση, ενώ το «Σισμανόγλειο» είναι ήδη κορεσμένο με αποτέλεσμα τεράστιες αναμονές και ταλαιπωρία για τους ασθενείς.

Επιπλέον, ο Ι.Σ.Α είχε τονίσει σε ανακοίνωσή του ότι η λειτουργία ενός νοσοκομείου που εφημερεύει ως νοσοκομείο πόλεως είναι ιατρικώς εσφαλμένη και μη ασφαλής, εάν δεν διαθέτει χειρουργικό τομέα πάρα μόνο παθολογικό.

Ενόψει των έντονων παρεμβάσεων μας προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της καταλυτικής παρουσίας του Ι.Σ.Α στη γενική συνέλευση του Νοσοκομείου η ηγεσία του Υπουργείου επείσθη με αποτέλεσμα να αποφευχθεί το κλείσιμο ενός νοσοκομείου ζωτικής σημασίας για τα βορειοανατολικά προάστια.

Εν συνεχεία ο Υφυπουργός Υγείας κ. Λ. Γρηγοράκος, ανακοίνωσε στη Βουλή ότι δεν τίθεται θέμα αναστολής της λειτουργίας του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» «το νοσοκομείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του όπως είναι, θα ενισχυθεί και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Δεν βλέπω τον λόγο ανησυχίας και κινητοποιήσεων και από κάποιους συναδέλφους στο χώρο της Υγείας αλλά και από κάποιους πολιτικούς οι οποίοι επισκέφτηκαν το νοσοκομείο».

Ο Ι.Σ.Α θα συνεχίσει να βρίσκεται σε εγρήγορση για το συγκεκριμένο ζήτημα προασπίζοντας τη λειτουργία του Υγειονομικού Μπλοκ στα Βορειοανατολικά Προάστια με σκοπό τη διασύνδεση των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών μεταξύ των Νοσοκομείων:

ΓΝ Σισμανογλείου,

ΓΝ Παίδων Αγία Σοφία και

ΓΝ Παίδων Πεντέλης,

για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες παιδιών και ενηλίκων των δεκατριών δήμων ώστε να επιτευχθεί η διάσωση των έγκριτων κλινικών αυτών των Νοσοκομείων σε επίπεδο γρήγορης και ποιοτικής πρόσβασης των ασθενών σε αυτές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)