to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 25.12.2012

πηγή: https://left.gr/94

Κοινωνία

Ήρθε η ανάπτυξη - Βερόπουλος και στην Κοζάνη

Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης Παρίσι …και Βερόπουλος –δεύτερος μάλιστα- στην Κοζάνη. Και εμείς οι εμπαθείς την πέφτουμε στη «Θεσσαλονίκη» που ανακάλυψε αύξηση της ζήτησης στην αγορά και Χριστουγεννιάτικο κλίμα.


11.jpg

Όπως διαβάζουμε στις μεγαλύτερες εφημερίδες, αλλά και σε κεντρικά σημεία των ηλεκτρονικών τους εκδόσεων η αλυσίδα super market Βερόπουλος, άνοιξε και δεύτερο κατάστημα στην Κοζάνη. 

Στο ρεπορτάζ του Έθνους –παρόμοια και των άλλων εφημερίδων- πληροφορούμαστε με θαυμασμό ότι «Το 234ο κατάστημά του εγκαινίασε ο όμιλος σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» και αυτό είναι στην Κοζάνη». Το έθνος μας πληροφορεί ότι το νέο κατάστημα «καλύπτει χώρο 600 τ.μ. και είναι από τα πλέον σύγχρονα και καινοτόμα καταστήματα υψηλής αισθητικής και διαθέτει 20 θέσεις στάθμευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη σωστή λειτουργία του νέου καταστήματος απασχολούνται 25 νέοι εργαζόμενοι».
Επένδυση από τις λίγες δηλαδή, πραγματική γροθιά στην ανεργία με τις 25 θέσεις που δημιουργούνται, ενώ και οι εργασιακές συνθήκες θεωρούνται εξαιρετικές. Χωρίς να ξέρουμε κάτι, στα 600τ.μ οι 25 εργαζόμενοι έχουν να γράψουν πολλά χιλιόμετρα.

Μοναδική απορία δική μας, που προκύπτει από το ρεπορτάζ του Έθνους, η επιλογή των δώρων που δόθηκαν στα εγκαίνια στους πελάτες και όπως πληροφορούμαστε πρόκειται για ενδιαφέροντα έπαθλα προσαρμοσμένα στο κλίμα της εποχής. Κάρτες του ΟΑΕΔ, καυσόξυλα, τέλη κυκλοφορίας κ.α είχαν την τιμητική τους;

Πέρα από την πλάκα όμως τους επόμενους μήνες θα δούμε πολλές τέτοιας έκτασης επενδύσεις να πολυδιαφημίζονται και να καταλαμβάνουν πρωτοσέλιδα. Σε κάθε περίπτωση τα super-market καλό είναι να υπάρχουν. Θα μας τα πει και ο πρόεδρος μόλις γυρίσει από την Αργεντινή.Άλλωστε όπως λέει και το σηματάκι της εταιρίας προσφέρει υπέρφθηνα είδη πρώτης ανάγκης. Σε λίγο και εντελώς δωρεάν.

Με την ευκαιρία επαναφέρουμε και μία επιστολή εργαζόμενου στην επιχείρηση που είχε κάνει το γύρω του διαδικτύου πριν από περίπου ένα χρόνο. Ελπίζουμε τα χρήματα για την επένδυση να προήλθαν από τη περιβόητη δόση που έπεσε άμεσα στην αγορά και όχι από δεδουλευμένα που δεν δόθηκαν.

«Καλησπέρα σας, είμαι εργαζόμενος στην εταιρεία καταστημάτων Βερόπουλος εδώ και 17 χρόνια. Καθόλη τη διάρκεια της πορείας μου στην εταιρεία ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στη μισθοδοσία μας, πληρωνόμασταν κανονικά καθε 7 και 22 του μήνα. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν ισχύει από τον Αύγουστο του 2011.

Από τον Αύγουστο και για 9 μήνες πληρωνόμαστε με καθυστερήσεις σημαντικές των μισθών μας. Τη τελευταία φορά που πληρωθήκαμε ήταν στις 30 Απριλίου για τη προκαταβολή του μήνα Απριλίου και από τότε δε ξαναπληρωθήκαμε. Είμαστε απλήρωτοι 1,5 μήνα και όμηροι στο χώρο εργασίας μας. Πρέπει κάτι να γίνει και να μπει ένα τέλος σε αυτή τη κοροϊδία. Είμαστε 6.500 εργαζόμενοι με πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα. ΟΙ εργαζόμενοι του Βερόπουλου δεν είναι ΕΙΛΩΤΕΣ! Απαιτούν ΤΩΡΑ τα δεδουλευμένα τους. ΤΕΡΜΑ η κοροϊδία! Δεν είμαστε επαίτες...»


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)