to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:35 | 19.05.2021

Κοινωνία

«Ήρθαν να δείρουν»: Επίθεση της αστυνομίας σε νεαρούς στο Ηράκλειο το βράδυ του Σαββάτου

«Με λιγοστές έως καθόλου συλλήψεις αλλά με πλήρως τραμπούκικο χαρακτήρα φρόντισαν να διαλύσουν το πλήθος και στην συνέχεια αφού απείλησαν τους παρευρισκόμενους ότι θα “βρουν τον μπελά τους” αν δεν πάνε στα σπίτια τους ξεκίνησαν ξυλοδαρμό σε βάρος διάφορων νεαρών», όπως τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου


Όπως περιγράφει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου:

Στις 15/5, ημέρα Σάββατο, μετά την διορία της απαγόρευσης μονάδες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ καθώς και άλλων σωμάτων της αστυνομίας προχώρησαν σε επίθεση σε βάρος νεαρών που κάθονταν στους χώρους του πρώην ΞΕΝΙΑ (δίπλα απ την καφετέρια MARE).

Με λιγοστές έως καθόλου συλλήψεις αλλά με πλήρως τραμπούκικο χαρακτήρα φρόντισαν να διαλύσουν το πλήθος και στην συνέχεια αφού απείλησαν τους παρευρισκόμενους ότι θα “βρουν τον μπελά τους” αν δεν πάνε στα σπίτια του,ς ξεκίνησαν ξυλοδαρμό σε βάρος διάφορων νεαρών.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε και αφού η βία που ασκήθηκε απ τις δυνάμεις καταστολής έσπρωξε τον κόσμο στα στενά, οι αστυνομικές δυνάμεις τους κυνήγησαν με κρότου λάμψης, γκλμοπιές και ξύλο. Να σημειωθεί πως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν δίστασαν να χτυπήσουν ακόμα και ανήλικους και σε καμία των περιπτώσεων δεν υπήρξαν συλλήψεις αλλά ένα διάχυτο κλίμα χάους αφού οι αστυνομικοί πήγαν μάλλον για να δείρουν παρά για να συλλάβουν.

Είναι γνωστό στον κόσμο πως πολύ καιρό τώρα τα μέτρα παραβιάζονται τόσο απο κυβερνητικά στελέχη αλλά και τον κόσμο. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτός είναι διότι ο πρωθυπουργός δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίσει πόσο πάνω απ’ τον νόμο βρίσκεται αψηφώντας τα μέτρα που ο ίδιος περνάει. Επίσης είναι ευρέως γνωστό πως αυτά τα μέτρα δεν αποτελούν κάποιο καρπό κάποιας επιστημονικής μελέτης και έρευνας αλλά γίνονται «βλέποντας και κάνοντας» χωρίς αποτέλεσμα αλλά κυρίως χωρίς κάποια μελέτη.

Εξάλλου τα μειωμένα ωράρια συμπιέζουν τον κόσμο στις ώρες κυκλοφορίας με αποτέλεσμα περισσότερο συνωστισμό.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την αστυνομική βία σε βάρος των πολιτών και απαιτεί εξηγήσεις από την τοπική αστυνομική ηγεσία για την βίαιη επίθεση σε βάρος των νέων.

Ζητούμε επίσης να αποδοθούν ευθύνες για την επιθεση τον βίαιο χαρακτήρα της αλλά και την χρήση κρότου λάμψης χωρίς λόγο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)