to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:42 | 27.05.2017

Κοινωνία

«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Το BLOCO για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

Στο 2,25%, αυξημένο κατά 0,86% το ποσοστό στα ΑΕΙ και στο 1,55% (αύξηση κατά 0,65%) το ποσοστό στα ΤΕΙ για το BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με μόλις 1,5 χρόνο ζωής στα τεκταινόμενα της πανεπιστημιακής πραγματικότητας - Τι αναφέρει στον απολογισμό του για τις φετινές φοιτητικές εκλογές


Η ανακοίνωση του συντονιστικού οργάνου του BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών 2017:

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών. Για ακόμη μία χρονιά πρώτη δύναμη αναδεικνύεται η αποχή η οποία και τη φετινή χρονιά κυμαίνεται σε πολύ υψηλά ποσοστά. Είναι δεδομένο πως οι φοιτητικοί σύλλογοι βρίσκονται σε σημείο καμπής. Η απομαζικοποίηση των συλλογικών διαδικασιών των Φ.Σ., η απαξίωση και η μη συμμετοχή στα κοινά διαμορφώνουν μια πραγματικότητα που πρέπει άμεσα να αντιστραφεί. Για να υπάρξει ζωντάνια στους Φοιτητικούς συλλόγους και τις διαδικασίες τους οφείλουν όλες οι δυνάμεις να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Οι καθεστωτικές δυνάμεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ παραμένουν οι κύριοι εκφραστές της νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μια εικόνα σαν τη σημερινή εξυπηρετεί όλους εκείνους που θέλουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία απαξιωμένη και το Πανεπιστήμιο έναν στείρο κοινωνικό χώρο. Από την πλευρά τους οι υπόλοιπες δυνάμεις της αριστεράς φέρουν τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση καθώς συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός συνδικαλιστικού τοπίου μέσα στις σχολές το οποίο στηρίζεται στη γραφειοκρατία, την ανυποληψία και την αχρηστία. Τα γεγονότα στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου και ο τρόπος διαχείρισης της εκλογικής διαδικασίας δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά από την πλειοψηφία των φοιτητών. Σε λογικές αποκλεισμών και απαξίωσης δεν πρόκειται να βάλουμε πλάτη, γι’ αυτό λόγο αποχωρήσαμε και από τις εκλογικές διαδικασίες των Φ.Σ. του ΕΜΠ, αναγνωρίζοντας την ανάγκη επανάληψής τους στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε διαδικασίες οι οποίες είναι κατ’ επίφαση δημοκρατικές και αποτρέπουν την φοιτητική κοινότητα από το να συμμετάσχει. Οι ευθύνες για την συγκεκριμένη συνθήκη βαραίνουν πρώτιστα την ΠΚΣ και τα ΕΑΑΚ που έδρασαν με κύριο γνώμονα την αναπαραγωγή του εαυτού τους.

Από την πλευρά μας, ως BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς, είμαστε μια δύναμη νέα στα τεκταινόμενα της πανεπιστημιακής πραγματικότητας με μόλις 1,5 χρόνο ζωής. Μέσα από τη συνεργασία μας με ανεξάρτητα ριζοσπαστικά σχήματα επιλέξαμε το δρόμο της ενότητας, με μοναδικό γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των φοιτητών και των φοιτητριών. Καθημερινά, επιλέγουμε να διαφοροποιηθούμε από το αδιέξοδο που χαρακτηρίζει το σημερινό φοιτητικό κίνημα. Αποτελεί ζητούμενο για εμάς η αναχαίτηση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης στης τριτοβάθμια εκπαίδευση και η υλοποίηση ενός ουσιαστικού σχεδίου που θα αλλάξει συνολικά την εικόνα των πανεπιστημίων και την καθημερινότητα των φοιτητών. Θα θέτει στο επίκεντρο, όχι απλά την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, αλλά την ουσιαστική αναβάθμισή της και τη διαμόρφωση ενός νέου πανεπιστημιακού και ακαδημαϊκού χάρτη. Οφείλουμε να μην είμαστε θεατές στις εξελίξεις, οφείλουμε να αλλάξουμε τα πανεπιστήμια μας, να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Μέσα από τους αγώνες των φοιτητών, τη διαμόρφωση ενός ουσιαστικού δημοκρατικού πλαισίου συμμετοχής και ανασυγκρότησης των δομών και των διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στη μοιρολατρία, την αδράνεια και την ηττοπάθεια. Το BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι μια συνδικαλιστική δύναμη στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας που ήρθε για να μείνει κόντρα στον σάπιο και απαξιωμένο χαρακτήρα της φοιτητικής συνδικαλιστικής πραγματικότητας. Συνεχίζουμε!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΕΙ* 2017

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)