to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ηρώ Διώτη: Όχι στη μετακίνηση της Ειδικής Γραμματείας Δασών

Έπειτα από ένα καλοκαίρι γεμάτο καταστροφικές πυρκαγιές και με αρκετά πύρινα μέτωπα ακόμα σε εξέλιξη, όπως αυτό της Χίου, μεταφέρθηκε ξανά πριν μερικές μέρες η Ειδική Γραμματεία Δασών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο υπουργείο Ανάπτυξης. Η μεταφορά αυτή πέρα από τα διοικητικά ζητήματα και τα προβλήματα που δημιουργεί στους υπαλλήλους, δείχνει να είναι και μια παράλογη επιλογή.



Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και Βαγγέλης Αποστόλου ανέδειξαν το πρόβλημα σε σχετικές δηλώσεις τους. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Διώτη "το ΥΠΕΚΑ είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος, άρα ο φυσικός χώρος των Δασικών Υπηρεσιών, γιατί έτσι εξασφαλίζεται και ένα ενιαίο πλαίσιο σε ΕΝΑ αρμόδιο υπουργείο." Η πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια άφησε τα δάση χωρίς αποτελεσματική προστασία απέναντι στον κίνδυνο της φωτιάς, αλλά και σε ένα σωρό άλλου τύπου επικίνδυνες επεμβάσεις. Η παράδοση της Ειδικής Γραμματεία Δασών στο υπ. Ανάπτυξης πιθανότατα θα συντηρήσει και θα... αναβαθμίσει την ίδια κατάσταση. "Τα δάση πρέπει να ανήκουν στο ΥΠΕΚΑ με σκοπό την προστασία, την ανάδειξη και την διαχείρισή τους προς όφελος του περιβάλλοντος και της κοινωνίας. Άλλωστε, το δάσος δεν είναι παραγωγική δραστηριότητα, παρ’ όλο που φιλοξενούνται σε αυτό και τέτοιες δραστηριότητες.", τόνισε η κ. Διώτη.

"Είναι απορίας άξιο πως οι αρμόδιοι υπουργοί προχώρησαν ακόμη και σε θεσμικές εκτροπές για την τακτοποίηση τέτοιων ζητημάτων(δάση, αλιεία κ.λπ.) λες και επρόκειτο για την μεταφορά ενός φακέλου από το ένα υπουργείο στο άλλο", ανέφερε χαρακτηριστικά και ο κ. Αποστόλου: "Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η προσπάθεια υποβάθμισης και εκμετάλλευσης, για άλλους σκοπούς, των δασικών υπηρεσιών" επισήμανε η Ηρώ Διώτη, συμπληρώνοντας εμφατικά πως τέτοιες υπηρεσίες πρέπει να παραμένουν στο ΥΠΕΚΑ και να λειτουργήσουν με τρόπο που θα σταματούσε "την απίστευτη καταστροφή που συντελείται στα δάση της χώρα μας".

Πηγή: Η Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)