to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 03.02.2014

Πολιτική

Ηρώ Διώτη: Η μάχη για την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πρωτίστως μία πολιτική μάχη

Δήλωση της Ηρώς Διώτη, υποψήφιας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Η μάχη που καλούμαστε να δώσουμε για την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πρωτίστως μία πολιτική μάχη σε μια κρίσιμη και ιστορική -για την χώρα και τους ανθρώπους της- στιγμή. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δευτέρου βαθμού, με τη στήριξη από «τα κάτω», από την κοινωνία την ίδια δηλαδή, είναι οι θεσμοί που μπορούν να σταθούν ουσιαστικά δίπλα στον πολίτη, αλλά και να τον κινητοποιήσουν για να αντισταθεί στις κυβερνητικές καταστροφικές πολιτικές.

Η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό, και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο έχει επιχειρήσει να καταστήσει τα τελευταία χρόνια, έμμεσα ή άμεσα, την Αυτοδιοίκηση «μακρύ χέρι» της σε όλα τα αντιδραστικά σχέδια. Την απαξίωσε, την φόρτωσε με αρμοδιότητες περικόπτοντας τους πόρους της, την έβαλε «στον γύψο» με το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Η πεποίθησή μας είναι ότι όλα αυτά μπορεί και πρέπει να αλλάξουν. Οι Περιφέρειες θα πρέπει να σχεδιάσουν ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης για τον τόπο τους. Όλα αυτά που προτείνει η Αριστερά για την χώρα πρέπει να γίνουν πράξη και στο α’ και στο β’ βαθμό διοίκησης: η συμμετοχή, η δημοκρατία, ο κοινωνικός έλεγχος, ο συνεργατισμός, τα συνεταιριστικά εγχειρήματα, η ανάπτυξη για τους πολλούς και τις πολλές με προστασία στο περιβάλλον και τους φυσικούς μας πόρους.

Για όλα τα παραπάνω θα παλέψουμε και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ήρθε η στιγμή που οι πολίτες θα πουν τη γνώμη τους και στις κάλπες, στέλνοντας το μήνυμα όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στην Ευρώπη. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει κάποια στιγμή να γίνει πραγματική Αυτό-Διοίκηση, για τη ζωή και το αύριο όλων μας. Με ευθύνη, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και κριτήριο το συλλογικό καλό στρατευόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, σε όλη την Ελλάδα, σε αυτήν τη μάχη. Μία μάχη που προδιαγράφεται δύσκολη αλλά προσδοκούμε νικηφόρα. Όλοι και όλες εμείς μπορούμε να το πετύχουμε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)