to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:16 | 16.05.2016

Κοινωνία

Ηράκλειο: Τέσσερις εργάτες τραυματίες από κατάρρευση μπαλκονιού - Ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπαλκόνι στο οποίο βρίσκονταν τρεις οικοδόμοι -κάτω από συνθήκες που διερευνώνται- υποχώρησε, με αποτέλεσμα να πέσουν από ύψος περίπου 8 με 9 μέτρων ενώ τα μπάζα τραυμάτισαν έναν ακόμη εργαζόμενο που βρισκόταν κάτω απ' αυτό - Σοβαρά τραυματίες οι 3, ελαφρύτερα ο τέταρτος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες


Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε, σήμερα, κατά τις εργασίες στον δεύτερο όροφο κτιρίουν, στην πλατεία του Αγίου Τίτου, στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσερα άτομα. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημακού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται ο ένας από τους τέσσερις τραυματίες. Πρόκειται για 20χρονο εργάτη, ο οποίος φέρει τραύματα στον θώρακα και το κεφάλι. Οι άλλοι τρεις τραυματίες δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

 

 Οι πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕαναφέρουν ότι μπαλκόνι στο οποίο βρίσκονταν τρεις οικοδόμοι -κάτω από συνθήκες που διερευνώνται- υποχώρησε, με αποτέλεσμα να πέσουν από ύψος περίπου 8 με 9 μέτρων ενώ τα μπάζα τραυμάτισαν έναν ακόμη εργαζόμενο που βρισκόταν κάτω απ' αυτό. Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ με τρία ασθενοφόρα για να μεταφέρει τους τραυματίες στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις από τους εργαζόμενους έχουν τραυματισθεί σοβαρά και ελαφρύτερα ο τέταρτος.

Κρήτη - Ηράκλειο - οικοδόμοι - μπαλκόνι - ατύχημα

Κρήτη - Ηράκλειο - οικοδόμοι - μπαλκόνι - ατύχημα

(φωτογραφίες: antenna.gr)

Εν τω μεταξύ, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στο κτίριο όπου γίνονταν οι εργασίες κατά την πτώση του μπαλκονιού, καταγγέλλει σε σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ), ενώ με εντολή της Επιθεώρησης Εργασίας σταμάτησαν οι εργασίες στο κτίριο, μέχρι νεοτέρας.

 

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Βρέντζος αναφέρει ότι στο σημείο όπου εκτελούνταν οι εργασίες δεν υπήρχε κανένα προστατευτικό μέτρο, ενώ εγκληματικό χαρακτηρίζει ότι εργάζονταν χωρίς μέτρα ασφαλείας και μάλιστα σε σαθρά μπαλκόνια.

Το ΕΚΗ ζήτησε από την Επιθεώρηση Εργασίας να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το πόρισμα, ώστε να αποδοθούν και οι σχετικές ευθύνες. Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έχει, ήδη, αποστείλει σχετική επιστολή στον δήμο Ηρακλείου, με την οποία ζητά τον έλεγχο της στατικότητας του κτιρίου, καθώς ο χώρος που συνέβη το εργατικό ατύχημα είναι σημείο συναθροίσεων (καφετέρια), ώστε να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις.

Κρήτη - Ηράκλειο - οικοδόμοι - μπαλκόνι - ατύχημα

Κρήτη - Ηράκλειο - οικοδόμοι - μπαλκόνι - ατύχημα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)