to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:45 | 03.10.2021

Κοινωνία

Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι μετασεισμικές δονήσεις - Μεταφέρονται οι πληγέντες από τις σκηνές

Δονήσεις 3,3 και 3,6 Ρίχτερ καταγράφηκαν μέσα σε λίγα λεπτά


Συνεχίζονται οι μετασεισμικές δονήσεις στο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, μέσα σε έξι λεπτά καταγράφηκαν δύο διαφορετικές σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι. Η πρώτη σημειώθηκε στις 5:25 το απόγευμα και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν εντάσεως 3,3 Ρίχτερ, ενώ η δεύτερη στις 5:31 μ.μ. με ένταση 3,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Και οι δύο δονήσεις είχαν επίκεντρο περιοχή νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου και εστιακό βάθος στα πέντε χιλιόμετρα. Οι δονήσεις έγιναν αισθητές μέχρι και το Ηράκλειο.

Άρχισε η μετεγκατάσταση οικογενειών από τις σκηνές στο κλειστό γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου και στο πολύκεντρο Ινίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μεταφοράς από τις σκηνές όπου φιλοξενούνται σεισμόπληκτοι πολίτες και οικογένειες στο εκθεσιακό κέντρο του Αρκαλοχωρίου, προς το κλειστό γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου και το πολύκεντρο στην κοινότητα Ινίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, την ίδια ώρα ολοκληρώνονται οι χωματουργικές εργασίες στον μεγάλο οικοπεδικό χώρο απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου για την τοποθέτηση των πρώτων οικίσκων φιλοξενίας που αναμένονται από την Αθήνα. Οι ενέργειες γίνονται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, την κεντρική διοίκηση, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, την Εκκλησία, τις εθελοντικές οργανώσεις.

Στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου-όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες του πλήρους εξοπλισμού από την Αναπτυξιακή- φιλοξενούνται ήδη οι πρώτες 35 οικογένειες από τις σκηνές που έχουν στηθεί έξω από το εκθεσιακό κέντρο.

Ανάλογη είναι η διαδικασία μεταφοράς που ακολουθείται και από τις σκηνές των χωριών Ινίου-Μαχαιράς στο κλειστό χώρο του πολύκεντρου του πολιτιστικού συλλόγου Ινίου. Η μεταφορά των σεισμόπληκτων στο πολύκεντρο Ινίου αποφασίστηκε σε επίσκεψη του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη στις σκηνές σεισμόπληκτων Ινίου- Μαχαιράς σε συνεργασία με τους παριστάμενους στην συνάντηση, τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Τίτο Κοκολάκη, τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Γιώργο Μαυρογιάννη, τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανόλη Φραγκάκη, ενώ ζητείται από την τοπική κοινωνία η τοποθέτηση οικίσκων σε προσφερόμενο χώρο του παλαιού γηπέδου για την ασφαλέστερη λύση των αυξημένων αναγκών στέγασης.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)