to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:57 | 01.02.2018

Κοινωνία

Απόφαση - δικαίωση των τραμπουκισμών: Αθώος ο Κασιδιάρης για τις απειλές σε αστυνομικούς το 2012

Αθωωτική είναι η απόφαση της δίκης που διεξήχθη σήμερα για τον χρυσαυγίτη βουλευτή στο δικαστήριο του Ηρακλείου Κρήτης


Αθωωτική, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, είναι η απόφαση της δίκης που διεξήχθη σήμερα για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη,  στο δικαστήριο του Ηρακλείου. Ο κατηγορούμενος νεοναζί απουσίαζε και η εκπροσώπησή του πραγματοποιήθηκε από τον δικηγόρο του.

Ο υπόδικος βουλευτής κατηγορείτο για απειλές και προσβολές κατά αξιωματικών της Αστυνομίας πριν από μερικά χρόνια στη Χερσόνησο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου του 2012 σε ξενοδοχείο στην Χερσόνησο. Εκεί έξω από το σημείο της εκδήλωσης ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε απειλήσει τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, ισχυριζόμενος ότι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους στην περιφρούρηση της εκδήλωσης ενώ είχε πει στον αξιωματικό – μεταξύ άλλων – «αν θες να έχεις νεκρούς, στο λόγο μου θα έχεις».

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε λάβει τουλάχιστον δύο αναβολές, μία τον Νοέμβριο του 2015 και άλλη μία τον Ιούλιο του 2016, ενώ τον Νοέμβριο του 2017 είχε καταθέσει αίτηση για ακύρωση της δίκης.

 Όπως κάθε φορά τα αστυνομικά μέτρα εντός, εκτός, αλλά και πέριξ του δικαστικού μεγάρου ήταν δρακόντεια ενώ πραγματοποιήθηκε και αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια.

Παρόντες στο περιστατικό, εκτός από τον Ηλία Κασιδιάρη, ήταν οι βουλευτές της Χ.Α. Μίχος, Μπαμπαρούσης και Παππάς, ενώ η εκδήλωση εκείνη είχε μείνει για μέρες στην επικαιρότητα, καθώς ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς είχε ξεδιπλώσει μέσα στην αίθουσα του ξενοδοχείου ένα λάβαρο της χούντας με τον Φοίνικα και τον στρατιώτη.

Πληροφορίες: candiadoc.gr, efsyn.gr, cretapost.gr

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)