to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:44 | 11.07.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Ιράκ: Τουλάχιστον 28 νεκροί σε διπλή επίθεση στο Κιρκούκ

Την ζωή τους έχασαν τουλάχιστον 28 άνθρωποι ανάμεσά τους τέσσερις γυναίκες και δύο παιδιά, σε μια διπλή επίθεση στην διαφιλονικούμενη πόλη Κιρκούκ (στα βόρεια), ο έλεγχος της οποίας έχει περιέλθει στις κουρδικές δυνάμεις, ανακοίνωσε ο Σάμπαχ Μοχάμαντ Αμίν, ένας γιατρός στο Κιρκούκ.



Τέσσερις γυναίκες, δύο παιδιά και δύο αστυνομικοί περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο και της έκρηξης μιας βόμβας. Από τις 2 επιθέσεις τραυματίστηκαν επίσης 21 άνθρωποι.

H επίθεση με το παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε σε ένα σημείο ελέγχου στα νότια της πόλης, ενώ ακολούθησε η έκρηξη της βόμβας.
Την ίδια ώρα, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και Σιίτες πολιτοφύλακες με τους οποίες έχουν συμμαχήσει εκτέλεσαν τουλάχιστον 255 σουνίτες αιχμαλώτους ενώ επιχειρούσαν να φύγουν για να γλιτώσουν από την επίθεση των τζιχαντιστών τον Ιούνιο, κατήγγειλε η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch).

«Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και πολιτοφύλακες που έχουν συμμαχήσει με την κυβέρνηση φαίνεται πως εκτέλεσαν παράνομα τουλάχιστον 255 κρατουμένους από την 9η Ιουνίου» ανέφερε ο οργανισμός που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

«Αυτές οι εξωδικαστικές εκτελέσεις συνιστούν εγκλήματα πολέμου ή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» εξήγησε η HRW που θεωρεί ότι οι εκτελέσεις αυτές διεπράχθησαν ως αντίποινα για τις σφαγές που πραγματοποίησαν την ίδια χρονική περίοδο οι αντάρτες, κυρίως οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Το να σκοτώνει κανείς κρατουμένους αποτελεί μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της οργάνωσης για τη Μέση Ανατολή, Τζο Στορκ.

«Την ώρα που ο κόσμος καταδικάσει τις ωμές πράξεις (των ανταρτών) δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στις διαθρησκευτικές δολοφονίες που διαπράττονται από την κυβέρνηση και τους πολιτοφύλακές της» προσέθεσε.

Η μη κυβερνητική οργάνωση έκανε λόγο για σφαγές κρατουμένων τον Ιούνιο στη Μοσούλη, το Ταλ Άφαρ και τη Μπακούμπα ενώ ζήτησε τη διεξαγωγή μιας διεθνούς έρευνας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)