to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:11 | 13.01.2014

πηγή: ΑΜΠΕ

Διεθνή

Ιράκ: Τουλάχιστον 25 νεκροί σε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα που πραγματοποιήθηκαν στη Βαγδάτη, ανακοίνωσε η αστυνομία, με τις νέες βιαιότητες να συμπίπτουν με την επίσκεψη που πραγματοποιεί στην ιρακινή πρωτεύουσα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν.


Η πλέον φονική επίθεση πραγματοποιήθηκε στη σιιτική συνοικία Σαάμπ στην ανατολική Βαγδάτη, κατά την οποία παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σε εμπορική αγορά, σκοτώνοντας 11 ανθρώπους και τραυματίζοντας 28.

Η αστυνομία είπε ότι 76 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις 4 επιθέσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το βράδυ όταν πολλοί άνθρωποι κυκλοφορούσαν στους δρόμους καθώς η σημερινή ημέρα είναι επίσημη αργία καθώς εορτάζονται τα γενέθλια του Προφήτη Μωάμεθ.

Παρά το γεγονός ότι καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη, οι επιθέσεις φαίνεται πως εντάσσονται στο πλαίσιο της αμείλικτης επιχείρησης των μαχητών της Αλ Κάιντα να υπονομεύσουν το έργο της κυβέρνησης, της οποίας ηγούνται οι Σιίτες, του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μαλίκι, εκτιμά το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ομάδα ενόπλων επιτέθηκε επίσης εναντίον σημείου ελέγχου στη νότια Βαγδάτη, με αποτέλεσμα τον θάνατο 3 αστυνομικών και τον τραυματισμό 4, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το 2013 υπήρξε η πλέον αιματηρή χρονιά για το Ιράκ από το 2008, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 9000, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Μπαν Κι Μουν εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών με τον Μαλίκι τη βαθιά του ανησυχία για την αυξανόμενη βία και ζήτησε από τους Ιρακινούς ηγέτες να αντιμετωπίσουν "στη ρίζα τους" τα προβλήματα βίας στη χώρα τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)