to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:56 | 26.05.2013

Διεθνή

Ιράκ: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε σειρά επιθέσεων, πάνω από 1000 θύματα από Απρίλιο

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, το μεταπολεμικό Ιράκ βιώνει μία εντυπωσιακή αναζωπύρωση της σεκταριστικής βίας. Σύμφωνα με μετρήσεις των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο, ενώ ακόμα 300 έχουν σκοτωθεί κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο.


Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν την Κυριακή στο Ιράκ, λόγω σειράς επιθέσεων που σημειώθηκαν στην «αιμορραγούσα» χώρα.

Η πλέον πολύνεκρη επίθεση έλαβε χώρα στην πόλη Μοσούλη, στο βόρειο τμήμα της μεσανατολικής χώρας, όταν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά έπληξε οίκημα τη στιγμή που μία μικτή περίπολος του Στρατού και της Αστυνομίας διενεργούσε ελέγχους από πόρτα σε πόρτα.

Η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο τριών αστυνομικών και ενός στρατιώτη, ενώ τουλάχιστον 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις άμαχοι, τραυματίστηκαν.

Επίσης στη Μοσούλη, ένοπλοι αντάρτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό ενώ αυτός βρισκόταν στο αυτοκίνητό του στο κέντρο της πόλης, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι Αρχές εντόπισαν στα νερά του ποταμού Τίγρη ένα πτώμα που είχε τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα και είχε πυροβοληθεί από μικρή απόσταση.

Ο κύκλος αίματος συνεχίστηκε στη συνοικία Καζιμίγια της πρωτεύουσας Βαγδάτης, όπου ένοπλοι, επιβαίνοντες σε ένα αυτοκίνητο, άνοιξαν πυρ αδιάκριτα και σκότωσαν τρεις αμάχους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του πρακτορείου Reuters.

Τέλος, στην ταραχώδη δυτική επαρχία Ανμπάρ, «εστία» του Σουνιτικού ένοπλου αγώνα κατά της Σιιτικής πλειοψηφίας, τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και ακόμα πέντε τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις που στόχευσαν περιπόλους του ιρακινού Στρατού.

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, το μεταπολεμικό Ιράκ βιώνει μία εντυπωσιακή αναζωπύρωση της σεκταριστικής βίας, η οποία παλαιότερα είχε γεννήσει φόβους για το ενδεχόμενο εμφυλίου πολέμου μεταξύ της Σιιτικής πλειονότητας και της Σουνιτικής μειοψηφίας.

Σύμφωνα με μετρήσεις των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω της πληθώρας επιθέσεων που τάραξαν το Ιράκ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο μηνιαίο απολογισμό εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια.

Ακόμα περίπου 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Πηγή: skai.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)