to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:04 | 29.08.2013

Διεθνή

Ιράκ: Έντεκα νεκροί από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη λαχαναγορά της Σαμάρα

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 27 τραυματίστηκαν όταν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε μια λαϊκή αγορά φρούτων και λαχανικών στο βόρειο Ιράκ, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές και ιατρικές πηγές.


Η επίθεση αυτή είχε ως στόχο την κεντρική λαχαναγορά της Σαμάρα, μιας πόλης που κατοικείται κυρίως από σουνίτες και απέχει 110 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης.

Την ώρα της έκρηξης, αργά σήμερα το απόγευμα, η αγορά ήταν κατάμεστη από πελάτες που κάνουν την τελευταία στιγμή τα ψώνια τους για να επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται τρεις γυναίκες και δύο παιδιά.

Την Τετάρτη, περισσότερες από δώδεκα βομβιστικές επιθέσεις έπληξαν την ιρακινή πρωτεύουσα και τα περίχωρά της. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, όμως οι σιιτικές συνοικίες που επλήγησαν συνήθως μπαίνουν στο στόχαστρο εξτρεμιστικών σουνιτικών οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Συνολικά, από τις αρχές του μήνα, περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

Σε άλλες επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα, ένας στρατιώτης και ένας πολίτης σκοτώθηκαν στη Μοσούλη, σε δύο διαφορετικά επεισόδια ενώ εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το σπίτι ενός στρατηγού, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την πόλη αυτή.

Επίσης, ένας βομβιστής έχασε τη ζωή του όταν εξερράγη η βόμβα που επιχείρησε να τοποθετήσει σε ένα δρόμο, στα νότια της πόλης Χίλα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)