to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:10 | 25.04.2013

Διεθνή

Ιράκ: Δέκα νεκροί σε συγκρούσεις αστυνομίας - ισλαμιστών

Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με σουνίτες ισλαμιστές μαχητές στην Μοσούλη του βόρειου Ιράκ σήμερα


Οι συγκρούσεις αυτές σηματοδότησαν την τρίτη συνεχόμενη ημέρα ταραχών που ξέσπασαν μετά την έφοδο ιρακινών στρατευμάτων σε ένα καταυλισμό διαδηλωτών σουνιτών μουσουλμάνων στην πόλη Χαουίτζα, κοντά στο Κιρκούκ, 170 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.

Οι νέοι θάνατοι προστίθενται στους 125 νεκρούς —και τους 268 τραυματίες— των επεισοδίων τα οποία σχετίζονται με τις διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι τις τελευταίες ημέρες.

Ένας σουνίτης υπουργός παραιτήθηκε από την κυβέρνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς της, σύμφωνα με την εφημερίδα αλ Μάντα.

«Ανακοινώνω την παραίτησή μου από το υπουργείο Βιομηχανίας και Ορυκτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Χαουίτζα που διέπραξε ο ανώτατος διοικητής των ένοπλων δυνάμεων και πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι», έγραψε ο Άχμεντ αλ Κάρμπουλι στη σελίδα του στο Facebook.

Η παραίτηση του Αλ Κάρμπουλι είναι η τρίτη σουνίτη υπουργού μετά το επεισόδιο, σύμφωνα με όσα γράφει η αλ Μάντα σήμερα. Ο υπουργός Παιδείας Μοχάμεντ Τάμιμ και ο υπουργός Επιστημών Άμπντελ Καρίμ αλ Σουμαράι παραιτήθηκαν πριν από δύο ημέρες, ανέφερε το δημοσίευμα.

Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για τις παραιτήσεις.

Ο στρατός ανέφερε ότι ένοπλοι είχαν παρεισφρήσει στον καταυλισμό των αντικυβερνητικών διαδηλωτών σε μια πλατεία στη Χαουίτζα.

Χιλιάδες σουνίτες διαδηλώνουν εδώ και τέσσερις μήνες σε διάφορες περιοχές του Ιράκ, απαιτώντας από το σιίτη πρωθυπουργό να ακυρώσει νόμους που υποστηρίζουν πως στρέφονται εναντίον της θρησκευτικής αυτής ομάδας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

tags: Ιράκ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)