to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:05 | 25.10.2019

Κοινωνία

"Το Ιράκ αιμορραγεί": Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα πραγματοποίησαν Ιρακινοί αλλά και πρόσφυγες άλλων εθνικοτήτων που ζουν στη Θεσσαλονίκη ζητώντας να σταματήσουν οι ταραχές στο Ιράκ.


Κρατώντας πλακάτ με φωτογραφίες από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράκ, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών συμπατριωτών τους, ζήτησαν ειρήνη και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της ιρακινής κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία στην Εγνατία οδό, μέσω πεζοδρομίου και χωρίς να διακόψουν την κυκλοφορία των οχημάτων, οι διαδηλωτές κατέληξαν στο άγαλμα Βενιζέλου όπου και παρέμειναν για λίγη ώρα και μετά διαλύθηκαν.

Ο Σατζάτ, μίσος Ιρανός μίσος Ιρακινός, ζει στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία τέσσερα χρόνια και όπως αφηγείται στο makthes.gr, ήρθε στην πόλη με βάρκα, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Σήμερα συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θέλοντας να δείξει την αλληλεγγύη του στον λαό του Ιράκ.

"Πριν δύο βδομάδες βγήκαν στους δρόμους στο Ιράκ δεκάδες άτομα για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους για ηλεκτροδότηση και υδροδότηση. Εκεί επιτρέπεται να έχουν νερό μόνο δυο ώρες τη μέρα. Το κράτος σκότωσε 300 άτομα και τουλάχιστον 3.000 είναι τραυματισμένοι" εξηγεί, και συνεχίζει λέγοντας ότι οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από τη Βαγδάτη. "Μπορεί να μην είμαστε εκεί, αλλά είμαστε ενωμένοι. Γι' αυτό βρισκόμαστε εδώ σήμερα" καταλήγει.

Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Ελλάδα, είπε η Εντισάρ από το Ιράκ, η οποία ζει εδώ δύο χρόνια στην Ελλάδα και μαθαίνει ελληνικά. Σήμερα δίνει το "παρών" στη διαδήλωση δείχνοντας ότι είναι στο πλευρό των αμάχων που δεν είχαν την ίδια τύχη με εκείνη.

"Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα και τους 'Ελληνες επειδή βρίσκομαι εδώ σήμερα, επειδή με βοήθησαν να βρω ένα σπίτι και μας αγκάλιασαν σαν να ήμασταν παιδιά τους" περιγράφει με ανακούφιση και ταυτόχρονα αγανάκτηση η Εντισάρ η οποία στέλνει το δικό της μήνυμα σε γονείς και παιδιά που ζουν στις εμπόλεμες ζώνες του Ιράκ: "Εμείς μπορεί να είμαστε πια στην Ευρώπη αλλά η καρδιά μας είναι πάντα μαζί σας" λέει συγκινημένη.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μακεδονία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)