to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:01 | 30.11.2021

Κοινωνία

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Κόβουν τα έκτακτα χειρουργεία γιατί δεν υπάρχει προσωπικό

Σοκαριστική εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη που αποκαλύπτει την ένταση της πανδημίας στην πόλη.


Σήμερα το πρωί, ο διευθυντής του αναισθησιολογικού τμήματος του Ιπποκράτειου ενημέρωσε εγγράφως την διοίκηση του νοσοκομείου ότι αναστέλλονται όλες οι λειτουργίες των χειρουργείων, επειδή στον χώρο υπάρχουν δώδεκα (12) διασωληνωμένοι ασθενείς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Εφ.Συν» ο διευθυντής με το έγγραφό του κάνει γνωστό ότι ακυρώνονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία, ακόμη και τα έκτακτα και στο τμήμα θα υπάρχουν μόνο δύο αναισθησιολόγοι ως προσωπικό ασφαλείας για ασθενείς ή για περιπτώσεις ζωής και θανάτου.

Θυμίζουμε ότι το Ιπποκράτειο είναι η ναυαρχίδα των νοσοκομείων της πόλης, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας και όπως γράφουμε και στη σημερινή έκδοση, στη λήξη της εφημερίας την Κυριακή οι γιατροί είχαν αναγκαστεί να διασωληνώσουν ασθενή και σε κοινό θάλαμο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη υπάρχει ροή ορθοπεδικών περιστατικών προς τον ιδιωτικό τομέα. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται όπως είναι φυσικό να επηρεάσει το σύνολο των νοσοκομείων της πόλης και αναμένονται αντιδράσεις μέσα στη μέρα.

ΠΟΕΔΗΝ: Οι ασθενείς οδηγούνται στις ιδιωτικές κλινικές

«Το υπουργείο Υγείας είπε ότι τα έκτακτα χειρουργεία και τα ογκολογικά θα γίνονται κανονικά στα νοσοκομεία. Να τους πληροφορήσουμε ότι σήμερα νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης που προγραμματίστηκαν για έκτακτα χειρουργεία όπως ογκολογικά, παιδοχειρουργικά κ.ά., οδηγούνται στις ιδιωτικές κλινικές για να χειρουργηθούν. Γιατί;» διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 28 ασθενείς. Στα χειρουργεία βρίσκονται 12 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό και 2 διασωληνωμένοι στις κλινικές», υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου έχουν αναλάβει την ιατρική φροντίδα των εν λόγω ασθενών, συν όλη τη τρέχουσα δουλειά, που πριν από το κορωνοϊό για να τη βγάλουν ήταν διπλάσιοι. Οι ιδιωτικές κλινικές τρίβουν τα χέρια τους», καταλήγει.

Το δραματικό έγγραφο του «Ιπποκράτειου» ανάρτησε στον λογαριασμό της και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη η οποία τονίζει μεταξύ άλλων: «Κυβέρνηση επικίνδυνων ιδιωτικού συμφέροντος» και «Αν δεν θες να πεθάνεις, θα τα σκάσεις στους κλινικάρχες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)