to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:10 | 07.12.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Η «παραδείσια» offshore της Μαρέβας δεν δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» που κατέθεσε ο Κ. Μητσοτάκης

Στη δήλωση πόθεν έσχες του 2015 η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου δεν αναγράφει την εταιρεία που είχε στα Paradise Papers


Πλήθος ερωτηματικών γεννά η πρώτη δήλωση πόθεν έσχες της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Στην δήλωση πόθεν έσχες του 2015 η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου δεν αναγράφει την εταιρεία που είχε στα Paradise Papers. Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία της δικηγορικής εταιρείας Appleby δείχνουν ότι η offshore της Μ. Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έκλεισε τέλη Ιανουαρίου 2015, επομένως θα έπρεπε να δηλωθεί στο πόθεν έσχες για το 2015.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Μαρέβα Μητσοτάκη στα Paradise Papers ως μέτοχος 50% σε offshore – Τι απαντά η ίδια

Ακόμη η Μ. Γκραμπόφσκι εμφανίζει έσοδα 850.000 ευρώ από «διάθεση περιουσιακών στοιχείων (πώληση). Όμως δεν αναφέρεται ποια περιουσιακά στοιχεία πωλήθηκαν.

Σημειώνεται ότι η Μ. Μητσοτάκη έχει και καταθέσεις 709.187 ευρώ στην ελβετική τράπεζα LOMBARD ODIER από πώληση περιουσιακού στοιχείου.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι αλήθειες που μάθαμε και που δεν μάθαμε για την offshore της κας Μητσοτάκη

Όσον αφορά την επιχειρηματική της δραστηριότητα η Μ. Μητσοτάκη έχει πουλήσει τμήμα των μετοχών της στην ZEUS+ΔION. Από 100% που είχε το 2014 πλέον έχει το 34,11%. Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί πως ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος έχει δηλώσει ότι δεν έχει πουλήσει ποσοστό από την επιχείρησή της. Ακόμη η Μ. Μητσοτάκη δηλώνει συμμετοχή σε αύξηση κεφαλαίου με 49.952,00 και με αγορά μετοχών της Α.Ε. από την ομόρρυθμη εταιρεία Μ. ΓΚΡΑΜΠΟΦΣΚΙ ΚΑΙ ΣΙΑ έναντι 15.564 ευρώ.

Η Μ. Μητσοτάκη δηλώνει το σπίτι στο Παρίσι (92 τ.μ. με πάρκινγκ και αποθήκη) μέσω της εταιρείας της PERSONAL VENTURES που συνέστησε με 9.500 ευρώ. Το «σπίτι του Βολταίρου» αγοράσθηκε με δάνειο αγνώστου ποσού ενώ δεν έχουν κατατεθεί οι αριθμοί του συμβολαίου αγοράς όπως απαιτείται.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: #mareva_gate: Σε Δικαιοσύνη, Βουλή και οικονομικούς εισαγγελείς το «πόθεν έσχες» του ζεύγους Μητσοτσάκη

Την ίδια ακριβώς έλλειψη παρουσιάζει και το σπίτι στο Λονδίνο. Είναι κατοικία 520 τ.μ. σε έκταση 2 στρ. που προέρχονται από κληρονομιά.

Το πόθεν έσχες Μητσοτάκη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)