to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 20.04.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

ΗΠΑ: Θάνατος Αφροαμερικανού που είχε τραυματιστεί κατά τη σύλληψή του

Αφροαμερικανός ο οποίος είχε τραυματιστεί βαριά στη σπονδυλική στήλη κατά τη σύλληψή του στη Βαλτιμόρη την περασμένη εβδομάδα, υπέκυψε την Κυριακή, με τον νέο αυτόν θάνατο να έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες και με τις αρχές να υπόσχονται τη διενέργεια έρευνας.


Η νέα αυτή υπόθεση έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο Αφρομερικανών που έχουν σκοτωθεί από λευκούς αστυνομικούς, οι οποίοι κατηγορούνται για ρατσισμό και κατάχρηση εξουσίας σε βάρος υπόπτων που συλλαμβάνουν.

Ο 25χρονος Φρέντι Γκρέι πέθανε από τις επιπλοκές κατάγματος αυχενικών σπονδύλων μετά τη σύλληψή του στις 12 Απριλίου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Baltimore Sun, η αστυνομία δεν εξήγησε πώς τραυμάτισε τον νεαρό και γιατί τον συνέλαβε.

Περίπου 100 κάτοικοι και ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα της Βαλτιμόρης, της μεγαλύτερης πόλης της πολιτείας Μέριλαντ, βορειοανατολικά της Ουάσινγκτον, για να ζητήσουν εξηγήσεις από την αστυνομία.

Η δήμαρχος της Βαλτιμόρης Στέφανι Ρόουλινγκς-Μπλέικ, ανακοίνωσε την έναρξη διενέργειας έρευνας. «Θέλω οι πολίτες να ξέρουν ακριβώς πώς συνέβη αυτό και, αν χρειαστεί, εγώ θα διασφαλίσω ότι οι υπεύθυνοι γι' αυτό θα λογοδοτήσουν», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Η υπόθεση προστίθεται σε μια συγκυρία φυλετικών εντάσεων που αναζωπυρώνονται από υπερβολική χρήση βίας της αστυνομίας και έχουν προκαλέσει δεκάδες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες μερικές φορές καταλήγουν σε ταραχές. Η δυσαρέσκεια των πολιτών αυξάνεται ακόμη περισσότερο όσο δεν έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος των αστυνομικών για κακοποίηση και φόνους άοπλων μαύρων.

Στις αρχές Απριλίου, ο λευκός αστυνομικός Μάικ Σλάγκερ παραπέμφηκε για ανθρωποκτονία, αφού είχε πυροβολήσει πισώπλατα με πέντε σφαίρες τον 50χρονο άοπλο μαύρο Ουόλτερ Σκοτ στο Νορθ Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα, τραγικό περιστατικό που είχε μαγνητοσκοπήσει με το κινητό του τηλέφωνο ένας περαστικός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)