to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:47 | 03.10.2013

Διεθνή

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με μία νεκρή στο Καπιτώλιο (ενημέρωση)

Καταδίωξη που τερματίστηκε με πυροβολισμούς συγκλόνισε το Καπιτώλιο - Νεκρή από τα πυρά αστυνομικών η οδηγός του αυτοκινήτου που δε σταμάτησε στον έλεγχο - Καταγράφηκαν τραυματισμοί


Τελευταία ενημέρωση στις 12:15 Μία οδηγός αποπειράθηκε να περάσει από ένα οδόφραγμα κοντά στο Λευκό Οίκο, στη λεωφόρο Πενσιλβάνια, γεγονός που οδήγησε την αστυνομία να την σταματήσει και να την καταδιώξει στην Ουάσινγκτον, με την καταδίωξη αυτή να τερματίζεται με το θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού. Στο αυτοκίνητο επενεβαίνε και  ένα παιδί που είναι καλά στην υγεία του.

11:00 Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως το θύμα είναι γυναίκα που «θεωρείται ύποπτη για τους πυροβολισμούς». Η ανταλλαγή πυροβολισμών φέρεται να σημειώθηκε όταν η γυναίκα επιχείρησε να διαφύγει με το όχημά της αφότου χτύπησε περιπολικό. Μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν επίσης και ένα παιδί, κάτι το οποίο οι αστυνομικοί επισήμαναν ότι δεν γνώριζαν. Στο περιστατικό τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος αεροδιακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Two U.S. Capitol Police cars sit damaged after colliding during a shooting in Washington, October 3, 2013.(Reuters / Jason Reed)

Αναλυτικά η είδηση και το φωτορεπορτάζ μέχρι την ανακοίνωση του θανάσιμου τραυματισμού της οδηγού από τα πυρά αστυνομικών:

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, με την αστυνομία να προχωρεί σε αποκλεισμό του κτηρίου και να ζητεί από παρευρισκομένους δημοσιογράφους, εργαζομένους και τουρίστες να καλυφθούν και να απομακρυνθούν από εξωτερικές πόρτες και παράθυρα.



Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο αποκλεισμός του Καπιτωλιου έχει αρθεί, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ένας αστυνομικός, ένας εργαζόμενος στη Γερουσία και ένας αστυνομικός του Καπιτωλίου.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στο Hart Senate Office Building.  Σύμφωνα με το NBC και το ABC το περιστατικό φέρεται να ξεκίνησε κοντά στον Λευκό Οίκο, ενώ οι New York Times αναφέρουν ότι κάποιοι γερουσιαστές ήταν έξω όταν άκουσαν έξι με επτά πυροβολισμούς. Επίσης, υπήρξαν αναφορές για καταδίωξη ενός μαύρου οχήματος στην Constitution Avenue.

Oι φωτογραφίες από το rt.com:

Photo from twitter.com user @SamSacks

Photo from twitter.com user @SamSacks

eople take cover as gun shots were being heard at the US Capitol in Washington, DC, on October 3, 2013. (AFP Photo / Jewel Samad)

Police react on Capitol Hill October 3, 2013 in Washington, DC, after shots fired were reported near 2nd Street NW and Constitution Avenue on Capitol Hill. (AFP Photo / Brendan Smialowski)



Πηγή: Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)