to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 28.09.2020

Διεθνή

ΗΠΑ: Μπλοκαρίστηκε προσωρινά η απαγόρευσή του TikTok στη χώρα

Η απαγόρευση αυτή θα εφαρμόζονταν από τις 23:59 πριν από τα μεσάνυχτα χθες, Κυριακή


Αμερικανός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά διάταγμα της κυβέρνησης Τραμπ που θα απαγόρευε στην Apple και τη Google να προσφέρουν την κινεζική δημοφιλή υπηρεσία διαμοιρασμού βίντεο TikTok για download την Κυριακή.

O δικαστής Καρλ Νίκολς στην Ουάσινγκτον έβγαλε προσωρινή διαταγή αργά την Κυριακή. Η τελική του γνωμάτευση αναμένεται αργότερα τη Δευτέρα.

Η εφαρμογή θα έβγαινε από το App Store και το Google Play τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) στην Ουάσινγκτον. Οι υπάρχοντες χρήστες στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν, μα δεν θα μπορούσαν να την κατεβάσουν εκ νέου εάν τη διέγραφαν, ούτε θα λάμβαναν software updates.

Όπως αναφέρει το BBC, το TikTok καλωσόρισε αυτή την εξέλιξη και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του. Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως θα συμμορφωθεί στην απόφαση και έχει προβεί άμεσα σε σχετικά βήματα. Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters, στην εν λόγω ανακοίνωση, που τάσσεται υπέρ του εκτελεστικού διατάγματος Τραμπ για την πώληση των δραστηριοτήτων του TikTok στις ΗΠΑ, δεν διευκρινίστηκε εάν η κυβέρνηση θα ασκήσει έφεση.

Σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση των όρων μιας προκαταρκτικής συμφωνίας για να λάβουν οι Walmart και Oracle μερίδιο σε μια νέα εταιρεία, την TikTok Global, που θα επιβλέπει τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ εξέφρασε την επιδοκιμασία του, ωστόσο βασικοί όροι της συμφωνίας- όπως το ποιος θα έχει το πλειοψηφικό πακέτο- συζητούνται ακόμα. Η ByteDance έχει πει επίσης πως οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από την Κίνα, και το Πεκίνο έχει αναθεωρήσει τη λίστα των τεχνολογιών που υπόκεινται σε απαγόρευση εξαγωγών, αποκτώντας έτσι λόγο σε οποιαδήποτε συμφωνία για το TikTok.

Η κυβέρνηση Τραμπ υποστηρίζει πως το TikTok αποτελεί κίνδυνο εθνικής ασφαλείας, καθώς προσωπικά δεδομένα 100 εκατ. Αμερικανών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή θα μπορούσαν να αποκτηθούν από την κινεζική κυβέρνηση.

tags: TikTok

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)