to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:41 | 17.06.2016

Διεθνή

ΗΠΑ: Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στη Καλιφόρνια

Η πυρκαγιά που μαίνεται στη νότια Καλιφόρνια τριπλασιάστηκε σε μέγεθος κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα οι αρχές να προχωρήσουν στο κλείσιμο ενός κεντρικού αυτοκινητοδρόμου, την ώρα που οι κάτοικοι μιας περιοχής στο Νέο Μεξικό βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας μιας άλλης πυρκαγιάς που έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτες τουλάχιστον 20 σπίτια, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.


Η φωτιά στην Καλιφόρνια που κατακαίει δάση και θαμνώδεις εκτάσεις, άλλαξε κατεύθυνση λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και αυτή τη στιγμή οι φλόγες έχουν εξαπλωθεί στους λόφους που καταλήγουν στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού σε μια περιοχή βορειοδυτικά της πόλης Σάντα Μπάρμπαρα.

Οι φλόγες «γιγαντώθηκαν» από τα 4.860 στρέμματα την Πέμπτη το βράδυ σε περισσότερα από 16.190 νωρίς σήμερα τοπική ώρα, δήλωσε η Κέρι Μπίερμαν, μια εκπρόσωπος τύπου του κέντρου κοινών επιχειρήσεων.

Ακριβώς αυτή η ραγδαία εξάπλωση της πύρινης λαίλαπας, υποχρέωσε τις αρχές να κλείσουν ένα τμήμα του Αυτοκινητόδρομου 101, ενός κεντρικού οδικού άξονα για όσους ταξιδεύουν κοντά στις ακτές της Καλιφόρνιας, αν και στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι επέτρεψαν εκ νέου την κυκλοφορία.

Οι επιχειρήσεις εκκένωσης διευρύνθηκαν με στόχο την απομάκρυνση πολιτών και αλόγων που κινδυνεύουν από τις φλόγες, σύμφωνα με την Μπίερμαν.

Τουλάχιστον 270 κατοικίες και επιχειρήσεις έχουν εκκενωθεί όπως επίσης κατασκηνώσεις και παραλίες.

Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε την Τετάρτη στον Εθνικό Δρυμό Λος Πάδρες, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, δεν έχει προκαλέσει προς το παρόν τον τραυματισμό κανενός ανθρώπου και οι αρχές γνωστοποιούν ότι και οι υλικές ζημιές είναι σχετικά λίγες.

Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες έχοντας θέσει υπό έλεγχο μόλις το 5% της φωτιάς.

Σε μια άλλη περιοχή στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, οι πυροσβέστες επιχειρούν σήμερα να περιορίσουν μια πυρκαγιά στο κεντρικό Νέο Μεξικό που έχει ήδη κάψει 64.750 στρέμματα κι έχει οδηγήσει στην απομάκρυνση εκατοντάδων ανθρώπων από τις εστίες τους.

Η φωτιά κατέστρεψε 24 κατοικίες δίπλα στην κοινότητα Τσιλίλι στην Κομητεία Μπερναλίλο αφού ξέσπασε την Τετάρτη, δήλωσε ο Τζον Χέλμις, ένας εκπρόσωπος τύπου της ομάδας των 600 πυροσβεστών που παλεύουν με τις φλόγες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)