to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:12 | 12.02.2023

Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοιξε ο εναέριος χώρος πάνω από τη λίμνη Μίσιγκαν - Είχε κλείσει για λόγους «εθνικής άμυνας»

Στη σκιά μπαλονιών και «ιπτάμενων αντικειμένων» η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας νωρίτερα ανακοίνωσε πως κλείνει τον εναέριο χώρο πάνω από τη λίμνη Μίσιγκαν, χαρακτηρίζοντας την περιοχή ως εναέριο χώρο Εθνικής Άμυνας. «Ο εναέριος χώρος ξανάνοιξε», δήλωσε η υπηρεσία ενώ το Πεντάγωνο δεν έχει προβεί σε σχόλιο


Άνοιξε ξανά ο εναέριος χώρος πάνω από τη λίμνη Μίσιγκαν, ο οποίος είχε κλείσει νωρίτερα για λόγους «εθνικής άμυνας».

«Η FAA έκλεισε για σύντομο χρονικό διάστημα ένα μέρος του εναερίου χώρου πάνω από τη λίμνη Μίσιγκαν για να υποστηρίξει τις δραστηριότητες του υπουργείου Άμυνας. Ο εναέριος χώρος ξανάνοιξε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Πεντάγωνο δεν έχει προβεί προς το παρόν σε κάποιο σχόλιο.

Νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) έκλεισε τον εναέριο χώρο πάνω από τη λίμνη Μίσιγκαν, χαρακτηρίζοντας την περιοχή ως εναέριο χώρο Εθνικής Άμυνας.

Με την ειδοποίηση προειδοποιούνται οι πιλότοι που θα παραβιάσουν τους περιορισμούς ότι μπορεί να αναχαιτιστούν τα αεροσκάφη τους και οι ίδιοι να συλληφθούν.

Το κλείσιμο του εναερίου χώρου αποφασίζεται μετά την κατάρριψη τριών ιπτάμενων αντικειμένων, το ένα από τα οποία η Ουάσινγκτον το αναφέρει ως κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, μέσα σε μια εβδομάδα, πάνω από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Το Σάββατο (11/2) ο εναέριος χώρος της αμερικανικής πολιτείας Μοντάνα είχε κλείσει προσωρινά, αλλά μαχητικό αεροσκάφος που απογειώθηκε εσπευσμένα για να ερευνήσει "ανωμαλία του ραντάρ", δεν εντόπισε ιπτάμενο "αντικείμενο", σύμφωνα με τον στρατό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)