to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:30 | 13.09.2015

Διεθνή

ΗΠΑ: Καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Σπίτια καταστράφηκαν και περίπου 6.400 άνθρωποι απειλήθηκαν από πυρκαγιά που εξαπλώνεται γρήγορα στην οροσειρά της Σιέρρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια, ενώ σε μια άλλη φωτιά στην πολιτεία τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στις προσπάθειες κατάσβεσης, ανέφεραν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής.


Η αποκαλούμενη «φωτιά του λόφου» έχει καταστρέψει 15 κτίσματα στις επαρχίες Αμαντόρ και Καλαβέρας, σε μια έκταση 26.195 εκταρίων, ανέφεραν η υπηρεσία δασών της Καλιφόρνια και η εκπρόσωπος του πυροσβευτικού σώματος Λιν Τόλμειτσουφ, τονίζοντας πως η φωτιά αναζωπυρώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έχει περιορισθεί μόλις στο 10%.

Η Τόλμειτσουφ δήλωσε πως αναμένει να αυξηθεί ο αριθμός των καταστρεμμένων σπιτιών. Χιλιάδες κάτοικοι στην περιοχή χρειάστηκε να εκκενώσουν την περιοχή την Παρασκευή.

Περίπου 3.300 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να περιορίσουν την πυρκαγιά, που ξεκίνησε την Τετάρτη και εξαπλώθηκε αργά την Παρασκευή κοντά στην πόλη Τζάκσον.

Περίπου 161χλμ βορειοδυτικά, τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της αποκαλούμενης «φωτιάς της κοιλάδας» στην επαρχία Λέικ, ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβετικής Ντάνιελ Μπέρλαντ.

Οι φλόγες μιας μεγαλύτερης πυρκαγιάς στην οροσειρά της Σιέρρα Νεβάδα στην κεντρική Καλιφόρνια κατευθύνθηκαν βόρεια προς το Μακένζι Ριντζ, όπου οι πυροσβέστες συνέχισαν χθες να ενισχύουν τις γραμμές περιορισμού της φωτιάς, ανέφερε ο Τζιμ Σουάρμπερ, εκπρόσωπος της ομάδας των πυροσβεστών.

Περίπου 3.500 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε υποχρεωτική εκκένωση της περιοχής.

Η πυρκαγιά ήταν στο νότιο τμήμα του φημισμένου δασυλλίου τεράστιων δέντρων σεκόγια στο εθνικό πάρκο Κινγκς Κάνιον, αλλά ο Σουάρμπερ ανέφερε πως τα δέντρα σεκόγια συγκεντρώνουν λιγότερη ανησυχία, επειδή από τη φύση τους προστατεύονται από τη φωτιά.
Περισσότεροι από 2.500 πυροσβέστες βρίσκονταν στο μέτωπο της φωτιάς χθες, περιορίζοντας την κατά 29%.

Η φωτιά, η μεγαλύτερη που μαίνεται στην Καλιφόρνια, έχει κάψει 52.000 εκτάρια και το προσωπικό με τους επισκέπτες του πάρκου αναγκάστηκαν να εκκενώσουν ένα μεγάλο μέρος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)