to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΗΠΑ: Κάνσας, Πρόταση απαγόρευση της... βιώσιμης ανάπτυξης!

Την απαγόρευση των δαπανών για έργα βιώσιμης ανάπτυξης προβλέπει σχέδιο νόμου που κατέθεσε βουλευτής των Ρεπουμπλικανών στην πολιτεία του Κάνσας και μέλος της περιφερειακής επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος.


Ως βιώσιμη ορίζει την «ανάπτυξη, στην οποία η χρήση πόρων αποσκοπεί στην κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών, ενώ παράλληλα προστατεύεται το περιβάλλον, έτσι ώστε οι ανάγκες αυτές να μπορούν να καλυφθούν όχι μόνο τώρα, αλλά και για τις επόμενες γενιές», ορισμός που συμφωνεί με αυτόν που δίνει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Το νομοσχέδιο 2366 ωστόσο, προβλέπει απαγόρευση της χρήσης δημοσίων πόρων «άμεσα ή έμμεσα, για την προώθηση, την ενίσχυση, την υποστήριξη [...], την επιχορήγηση, τη σχεδίαση, τη συμμετοχή ή την εφαρμογή της βιώσιμης ανάπτυξης».

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντένις Χέντκι, εισηγητής του νομοσχεδίου, δήλωσε στο Bloomberg ότι «η ιδέα της βιώσιμης ανάπτυξης και η σχέση της με μια σειρά δραστηριοτήτων είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς στη σφαίρα του δημοσίου τομέα».

Ο Χέντκι, γεωφυσικός στο επάγγελμα, ο οποίος συνεργάζεται με δεκάδες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, δεν εξήγησε σε τι είδους «δραστηριότητες» αναφερόταν, ενώ δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιοι είναι οι «12 ψηφοφόροι», οι οποίοι ισχυρίστηκε ότι τον προσέγγισαν διατυπώνοντας επιφυλάξεις σχετικά με τη χρηματοδότηση έργων βιώσιμης ανάπτυξης από την τσέπη των φορολογουμένων.

Ωστόσο, η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Γκέιλ Φίνεϊ, η οποία επίσης συμμετέχει στην επιτροπή Ενέργειας και Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι κανείς δεν πλησίασε την ίδια εκφράζοντας ανάλογες ανησυχίες. «Πραγματικά, δεν έχω ακούσει κανέναν να θεωρεί πρόβλημα» τις επενδύσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη, είπε η Φίνεϊ.

Η νομοθετική περίοδος ολοκληρώθηκε χωρίς να συζητηθεί η πρόταση του Χέντκι, όμως ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να την υποβάλει εκ νέου, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι συνάδελφοί του εκφράζουν έκπληξη και άλλοι εγείρουν ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων.

Πηγή: Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)