to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:29 | 18.06.2019

Διεθνή

ΗΠΑ: Η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ των Δημοκρατικών συγκρίνει τα κέντρα κράτησης μεταναστών με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης - Και δεν μασάει τα λόγια της

Το ανερχόμενο αστέρι του Δημοκρατικού Κόμματος, η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σφοδρής διαμάχης σήμερα, αφού συνέκρινε τα κέντρα κράτησης των μεταναστών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με «στρατόπεδα συγκέντρωσης». Ωστόσο η ίδια αντέδρασε δυναμικά σε όσους αντέδρασαν στη σύγκριση.


«Οι ΗΠΑ διοικούν στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νότια σύνορα, για αυτό ακριβώς πρόκειται» δήλωσε η νεαρή πολιτικός χθες το βράδυ σε ένα live βίντεο στο Instagram.

«Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και πρέπει να αντιδράσουμε» πρόσθεσε η γερουσιάστρια με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο, οι υποστηρικτές της οποίας την αποκαλούν απλά AOC.

«Μια προεδρία που δημιουργεί στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι φασιστική» υπογράμμισε η Κορτέζ, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών.

«Είναι λάθος @AOC. Χρησιμοποιείς επικίνδυνες και αποκρουστικές λέξεις που καταφέρονται κατά εκατομμυρίων ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο Ολοκαύτωμα» έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρικ Σκοτ.

«Σε παρακαλώ @AOC, βοήθησέ μας και πέρασε λίγα λεπτά κάνοντας επανάληψη στην Ιστορία» υπογράμμισε η Λιζ Τσένεϊ, η κόρη του πρώην προέδρου Ντικ Τσένεϊ. «Έξι εκατομμύρια εβραίοι εξολοθρεύτηκαν στο Ολοκαύτωμα. Κηλιδώνεις τη μνήμη τους και ντροπιάζεις τον εαυτό σου με αυτού του είδους τα σχόλια».

Η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ δεν άργησε να αντεπιτεθεί.

«Προς όλους τους γκρινιάρηδες Ρεπουμπλικάνους που δεν γνωρίζουν τη διαφορά: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα στρατόπεδα θανάτου δεν είναι το ίδιο πράγμα. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θεωρούνται από τους ειδικούς ως χώροι «μαζικής κράτησης πολιτών χωρίς δίκη» και αυτό ακριβώς κάνει αυτή η κυβέρνηση» σημειώνει σε ανάρτησή της στο Twitter.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)