to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:39 | 14.06.2017

Διεθνή

ΗΠΑ: Γυναίκες ντύθηκαν υπηρέτριες από την σειρά Handmaids Tale για να διαμαρτυρηθούν για το δικαίωμα στην άμβλωση

Μια ομάδα ακτιβιστριών ντύθηκαν υπηρέτριες από την ομώνυμη σειρά Handmaids Tale, την πιο πολυσυζητημένη σειρά της χρονιάς που βασίζεται στην δυστοπική νουβέλα της Μάργκαρετ Άτγουντ, για να διαμαρτυρηθούν για το νέο νομοσχέδιο της πολιτείας του Οχάιο που θα απαγορεύσεις τις αμβλώσεις τον δεύτερο και τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης


Το βιβλίο γράφτηκε φυσικά το μακρινό 1985 από την Μάργκαρετ Ατγουντ και περιγράφει ένα εφιαλτικό κοντινό μέλλον όπου η αγονία που ακολούθησε μια διευρυμένη ατμοσφαιρική μολυνση έχει σαν αποτέλεσμα την επιστροφή των ΗΠΑ σε φονταμενταλιστικές κοινωνικές δομές ιεραρχίας όπου οι γυναίκες δεν έχουν δικαιώματα ή τον έλεγχο του εαυτού τους, αποτελώντας τίποτα παραπάνω από δοχεία αναπαραγωγής που ανήκουν στον εκάστοτε Οίκο της ελίτ. 

Η μεταφορά του από την Hulu σε σειρά έκανε τεράστια επιτυχία και ενέπνευσε τις ακτιβίστριες από το Οχάιο να ντυθούν όπως οι υπηρέτριες στην σειρά, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν σιωπηλά για το νομοσχέδιο ενάντια στις αμβλώσεις που συζητά να περάσει η βουλή του Οχάιο.

Το  Ohio Senate Bill 145 όπως λέγεται το νομοσχέδιο, θα απαγορεύει και θα ποινικοποιεί τις αμβλώσεις που πραγματοποιούνται στον δεύτερο και τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης -εκτός εάν η ζωή της μητέρας διατρέχει σοβαρό κίνδυνο- σε ολόκληρη την πολιτεία του Οχάιο. Οι γιατροί που θα εκτελούν έκτρωση θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως και 18 μηνών.
 
 
Οι ακτιβίστριες διαμαρτυρήθηκαν σιωπηλά για το νομοσχέδιο που επιχειρεί να ελένξει το σώμα τους και το δικαίωμά τους να το χειρίζονται όπως αυτές θέλουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)