to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:38 | 22.10.2020

Διεθνή

ΗΠΑ: Διαδήλωση διαμαρτυρίας για τους πυροβολισμούς αστυνομικών εναντίον ζευγαριού μαύρων στο Ιλινόι

Διαδηλωτές σχεδιάζουν να συγκεντρωθούν σήμερα στο Ουοκίγκαν, στο Ιλινόι, θέλοντας να τραβήξουν την προσοχή της κοινής γνώμης σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς από αστυνομικούς, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας μαύρος και να τραυματιστεί η σύντροφός του, έγινε γνωστό από έναν διοργανωτή του κινήματος Black Lives Matter.


Οι διαδηλωτές θα αξιώσουν να δοθούν απαντήσεις γιατί ένας αστυνομικός πυροβόλησε τον 19χρονο Μαρσέλις Στινέτ και τη σύντροφό του Ταφάρα Ουίλιαμς, που τους είχαν σταματήσει ενώ επέβαιναν στο αυτοκίνητό τους, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Ο Κλάιντ ΜακΛίμορ είπε πως αναμένει μερικές εκατοντάδες ανθρώπους να συγκεντρωθούν στο σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί γύρω στις 12.00 τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, ενώ θα πραγματοποιήσουν πορεία στο αστυνομικό τμήμα του Ουοκίνγκαν, στην κομητεία Λέικ, σε απόσταση 72 χιλιομέτρων βόρεια του Σικάγο.

«Αναμένουμε τουλάχιστον 200-300 ανθρώπους», είπε ο ΜακΛίμορ, ο ιδρυτής του τοπικού παραρτήματος του Black Lives Matter, στο Reuters.

«Κόσμος έρχεται από παντού».

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Ουοκίγκαν, ένας λευκός αστυνομικός πλησίασε ένα αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν δύο άνθρωποι , λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης και το όχημα τράπηκε σε φυγή.

Όταν ένας δεύτερος, ισπανόφωνος σύμφωνα με τις αρχές, αστυνομικός, το προσέγγισε λεπτά αργότερα, το αυτοκίνητο έκανε αναστροφή.

Βάσει της καταγραφής του γεγονότος, μέσα στο αυτοκίνητο δεν βρέθηκε κανένα όπλο.

«Ο δεύτερος αστυνομικός άνοιξε πυρ με το ημιαυτόματο περίστροφό του, φοβούμενος για την ασφάλειά του», λέει η αστυνομία, που περιγράφει την οδηγό ως μια μαύρη γύρω στα 20 και τον επιβάτη ως έναν μαύρο έφηβο.

«Η οδηγός και ο επιβάτης τραυματίστηκαν από τα πυρά».

Ο ΜακΛίμορ επιβεβαίωσε τα ονόματα των δύο επιβαινόντων.

Το αστυνομικό τμήμα του Ουοκίγκαν ζήτησε από την πολιτειακή αστυνομία του Ιλινόι να ερευνήσει το περιστατικό.

Ο ΜακΛίμορ ζήτησε τη δίωξη των αστυνομικών που ενεπλάκησαν και κάλεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης να διεξαγάγει έρευνα παρά η πολιτειακή αστυνομία.

«Έχουμε κουραστεί από το γεγονός ότι η αστυνομία ερευνά την αστυνομία», επισήμανε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: ΗΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)